Nagy bejelenésre készül az Apple, jöhet az új bivalyerős processzor – hvg.hu

Az Apple magyar idő szerint hétfő este tart majd egy újabb bemutatót, ahol több új készülék is előkerülhet.

Nem a szeptemberi iPhone-bemutató volt az utolsó esemény idén az Apple-nél. Korábban már pletykálták, hogy októberben még lesz egy alkalom, ahol újdonságokról rántja le a leplet a vállalat, ez pedig most biztossá vált. Az Apple a meghívója szerint október 18-án, magyar idő szerint 19 órakor tartja az újabb bemutatót, amelyen több érdekességre is számíthatunk.

Ha hihetünk az eddig kiszivárgott információknak, a vállalat a 2020 novemberében bemutatott M1 processzor továbbfejlesztett változatát, az M1X-et mutatja majd be, amelyet két eszköz is megkaphat: a 14 colos és a 16 colos MacBook Pro, valamint egy csúcskategóriás Mac mini.

Az M1x processzor elvileg tízmagos lesz, közülük nyolc nagy teljesítményű, kettő pedig energiatakarékos. Az M1-hez képest az igazi különbséget a grafikus processzor jelentheti majd: az abban lévő magokból az egyikben 16, a másikban 32 dolgozna.

Emellett várható még egy belépőszintű AirPods érkezése, és az is elképzelhető, hogy ejt majd néhány szót az Apple az új macOS-ről, a Monterey-ről is.

Az új eszközök kapcsán érdekes kérdés, hogy vajon mennyire tud majd megbirkózni az Apple a globális chiphiánnyal, ugyanis épp most volt kénytelen visszavenni az iPhone 13 gyártásából, így 10 millióval kevesebb készüléket rakhatnak össze az év végéig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk