Mindjárt kész a következő Windows 10, a 22H2 verzió – PC Fórum

Bár az utóbbi hónapokban a Windows-zal kapcsolatos hírek legtöbbje a Windows 11-ről és annak fejlesztéseiről szólt, hamarosan új “nagy frissítés” fog érkezni a Windows előző verziójához is. A Windows 10 22H2 ugyanis szintén kiadásközeli állapotba került – annyira, hogy Redmond csütörtökön már ki is küldte a rendszer kiadásra jelölt változatát insider felhasználóinak tesztelésre.

Opcionális lesz az áttérés

Akárcsak a korábbi hasonló frissítések esetében, a Windows 10 22H2 is opcionális frissítés lesz a Windows 10-felhasználók számára – azaz, aki akar, az maradhat a szoftver korábbi (pl. 21H2) verzióján, és a támogatás megszűnéséig használhatja tovább azt is. A felhasználók közül vélhetően sokan döntenek majd ez a lehetőség mellett, nem csak azért, mert ez a korábbi verziók esetén is megszokott volt, de azért is, mert egyelőre még mindig nem tudni, hogy miért lesz érdemes a 22H2-re átváltani.

Még mindig nem tudni, hogy miért lesz érdemes a Windows 10 22H2-re váltaniMég mindig nem tudni, hogy miért lesz érdemes a Windows 10 22H2-re váltani

Redmond ugyanis mindeddig egyetlen részletes listát sem tett közzé az új verzió fejlesztéseiről, és jelenleg így kérdéses még az is, hogy az egyáltalán fog -e bármilyen, a felhasználók által közvetlenül is érzékelhető, látványos új funkciót hozni. A cég ezen kívül a 22H2 várható kiadási dátumát sem jelölte meg – bár maga a tény, hogy a kiadásra jelölt verzió már most elérhetővé vált arra utalhat, hogy az új Windows 10 verzió akár már szeptemberben letölthetővé válhat a rendszer hétköznapi felhasználói számára is.

Jön a Windows 11 22H2 is

A Windows 11 egyébként szintén új verziót fog kapni ezidőtájt, a Windows 11 22H2 személyében, aminek újdonságairól ugyanakkor már jóval többet tudunk. Így pl. ezek között lesz a Start menü és a Tálca egy továbbfejlesztett változata, egy új designt kapott Feladatkezelő, a videók automatikus feliratozásának lehetősége, valamint a fülek megjelenése a Fájlkezelőben is.

Neked Ajánljuk