Megvalósult a Silent Hills, de nem úgy, ahogy sokan várták volna! [VIDEO] – theGeek

Ha már a Konami nem nagyon akarja megvalósítani az elképzelését, megteszi a japán kiadó helyett egy rajongó.

2015-ben Kojima Hideo két projektje is problémás helyzetben volt. Az egyiket, a Metal Gear Solid V: The Phantom Paint bár kiadta a Konami, de szemmel láthatólag befejezetlen állapotban jelent meg (volt ott még pár küldetés, amihez a jelenetek is elkészültek…), ám a másik projekt, a Silent Hill feltámasztása nem jutott el a célvonalig, holott a 2014 nyarán a PlayStation Store-on ingyenesen kiadott játszható ízelítője, a P.T. nem volt rossz (és talán emiatt lett belső nézetes a Resident Evil 7 és a 8/Village). A Silent Hills a kukában végezte, Kojima meg függetlenként újraalapította a Kojima Productionst (és a játékból Norman Reedust is átvitte a Death Strandinghez).

A P.T. sem játszható már (hacsak nincs letöltve a PS4-ünkre a játék…), de ez nem állította meg a Redditen DrJones20 néven futó felhasználót, hogy elképzelje: milyen lenne a Silent Hills, ha ezt ő maga hozná össze? Ehhez a Media Molecule hatalmas kreatív szabadságot biztosító Dreams-ét vetette be, és ebben létrehozta a teljesen játszható Silent Hills-et. A posztban a 2019-es modelleket és képeket vetette össze Kojima munkásságával, és nem csoda, hogy ennyi idő kellett neki, mert a valódi assetek (pl. textúrák) nélkül nagyon is időigényes újracsinálni mindent.

DrJones20 számára nem ez az első „tangó” a Silent Hillsben, ugyanis a The Curse of Harukót is létrehozta a Dreamsben, így a horrorjátékok között is már rendelkezik ilyen tapasztalattal. A Dreamsben már meg is találhatjuk az ötletét (és így megtudhatjuk, hogy ő a történetet hogyan folytatta volna). Ehhez mindössze annyi a teendőnk, hogy keressünk rá a „Silent Hills (Full Game)”-re, de azért készüljünk fel arra, hogy elég kemény menet lesz. És a Konami ebbe nem nagyon tud belekötni, hiszen semmilyen haszon nem keletkezik itt…

Forrás: PSL

Spread the love

Neked Ajánljuk