Megújul a Gmail, jövő héttől már nem csak levelezni tud majd vele – hvg.hu

Jövő héten mindenki számára elérhetővé teszi a Google a Gmail mobilos változatának új funkcióját, miután már nem csak e-mailezni lehet majd a szolgáltatással.

A tavalyi évben a története eddigi legnagyobb frissítésén esett át a Gmail, ami nemcsak a külsőben, de a funkciók terén is sok változást hozott. A fejlesztés persze nem állt meg ezzel, március végén például bemutatták azt az újdonságot, amivel a korábbinál sokkal hasznosabb lett a levelező. Most pedig újabb jó hírrel álltak elő: július 2-tól mindenki számára elérhető lesz a “dinamikus e-mail”.

Ahogy arról korábban már írtunk, ez a webre épülő interakciókat tesz lehetővé, amihez normál esetben meg kellene nyitni a böngészőt. A segítségével űrlapokat tölthetünk ki, válaszolhatunk a Google Dokumentumba beírt hozzászólásokra.

Egyelőre csak néhány nagyobb weboldal – a Booking.com, a Despegar, a Doodle, az Ecwid, a Freshworks, a Nexxt, az OYO Rooms, a Pinterest és a redBus – képes ilyen dinamikus e-maileket küldeni. A fejlesztők azonban megnyugtattak mindenkit: a használata teljesen biztonságos lesz. A Gmail megvizsgálja a feladót, mielőtt az ilyen leveleket megkapná a felhasználó, így kicsi az esély, hogy adathalász támadás áldozatai legyünk egy ilyen levél miatt.

Ha máskor is tudni szeretne a Google újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk