Megszűnik a Microsoft Office – Origo

Harminc éven át jó volt, de a Microsoft szerint már nem szexi az irodai csomag elnevezése.

Az ügyfeleket jó eséllyel teljesen feleslegesen összezavarva a Microsoft bejelentette a harminc éve használt Microsoft Office márkanév nyugdíjazását, hamarosan univerzálisan Microsoft 365 névre hallgat majd az irodai programcsomagja, minden felületen befejezi az Office név használatát.

Hamarosan mindenhol Microsoft 365 névre hallgat majd a Microsoft OfficeForrás: George Milton / Pexels

Mindez a termékek tekintetében semmiféle gyakorlati változással sem jár, egy szimpla átnevezésről van szó, az irodai csomag részét képező Word, Excel, Powerpoint és egyéb alkalmazások megtartják a megszokott neveiket és funkcióikat. Az Office név használata novemberben elsőként az Office.com webhelyen szűnik meg, majd januárban a mobilos és számítógépes alkalmazásokat is átnevezi a cég.

Az Office márka nyugdíjazása nem túl meglepő, a havidíjas rendszerben elérhető Office 365 irodai csomagot a vállalat két éve keresztelte át Microsoft 365 névre, most az egyszeri díjért megvásárolható kiadást, továbbá minden más appot és webappot is átállít az új névre. Az átnevezgetés üzleti okát nem ismertette a Microsoft, minden bizonnyal hosszú távú márkastratégiai elképzelés áll mögötte.

Viszont jó kérdés, hogy mi értelme van lecserélni a 30 éven át bevált és épített márkanevet egy olyanra, amiből még a kínált szoftver vagy szolgáltatás céljára sem lehet következtetni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Neked Ajánljuk