Megmutatta magát a Google Pixel 7 széria – HWSW

A Pixel 7 megjelenésében nem sokat változott a Pixel 6-hoz képest, a tervezők megtartották az előd méretét, az árazást és az alapvető formajegyeket is. A korábbi évek során rendszerint merészebb változások érintették a hardvereket a gyártótól gyártóig való passzolgatás miatt, de a Google hardveres részlegénél most beállt egy viszonylagos stabilitás, ami helyet ad az iterációknak, túl sok újdonságot nem mutatnak a mobilok a Pixel 6-hoz képest, korrekt hardvert kínálnak megbízható teljesítmény mellett.

A Pixel 7 esetében viszont már minőségibb az anyaghasználat, szálcsiszolt alumíniumból készült keret fogja közre a kamerát az eddigi műanyag helyett. Szenzorok terén az alapmodell maradt kettőnél, míg a Pro modell háromnál. Az alapmodell fő kameraegysége egy lézeres autófókuszt támogató 50MP-es Samsung GN1 (1/1,31”), mellette egy 12 MP-es ultraszéles (114 fok) látószögű érzékelővel, ez került egyébként a Pro-ba is. 

A Pro variáns a főegység mellé viszont egy új, széles látószögű szenzor kapott, ami ugyan még mindig 12MP-es, de 125,8 fokos látómezőt tesz lehetővé, kapott autófókuszt, és makró módban is működik, ehhez társul az új 48 MP-es telés kamera 30-szoros digitális zoommal és ötszörös optikai zoomal van ellátva. Az előlapon egy 12 MP-es, széleslátószögű érzékelő készíti a csoportszelfiket, és mindkét eszköz  akár 4K-ban rögzít videókat 60 fps minőségben.

google_pixel_7

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A Pixel 6 telefonnal bemutatott Tensor SoC utódot kapott, a Pixel 7-ben már a Google Tensor G2 dolgozik, a Google azonban más CPU-gyártókkal ellenben nem növeli évről évre a magok számát, így a másodikgenerációs Tensor is hasonló felállást mutat, mint az előd: két Cortex-X1-es, két A76-os és négy A55-ös magot kínál, lényegesen nagy ugrás nincs a tavalyi felálláshoz képest, valamivel magasabb az órajel, de ugyanaz a struktúra. A chipet a Samsung Exynos részlege gyártotta le a dél-koreaiak 4 nanométeres eljárásával.

Komolyabb fejlesztésként emelhető ki, hogy GPU terén a korábbi Mali-G78 MP20-at váltja az ARM Mali-G710 MC10. A Google kínál még egy új képalkotót, új modemet, újgenerációs Google Tensor Processing Unitot (TPU). A Google nem beszélt arról, hogy a CPU vagy a GPU pontosan mennyivel gyorsabb, de az ARM szerint a G710 60 százalékkal gyorsabban és 20 százalékkal energiahatékonyabban végzi az MI-t igénylő folyamatokat, így például a kameraszoftver működésére is jótékony hatással bír.

Ami a további specifikációkat illeti: a Pixel 7 Pro 6,7 hüvelykes, 3120×1440 pixel felbontású, 120Hz-es OLED kijelzőt kapott 12 GB RAM és 128 GB tárhely társaságában, az energiát 5000 milliamperórás akkumulátor szolgáltatja. Az alapmodell 6,3 hüvelykes, 90Hz-es, 2400×1080-s OLED kijelzőt kapott, belül 8 GB RAM, 128 GB tárhely és 43555 milliamperórás telep nyugszik. Mindkét készülék 30W-tal tölthető vezetéken keresztül (vezeték nélkül mindössze 20W és 23W-tal), támogatja a WiFi 6e szabványt, az ujjlenyomat-olvasó a képernyőbe épült, továbbá adott az IP68-as vízállóság.

A keresőcég ezúttal jelentősen kiterjesztette a csúcsmobilok elérhetőségét, ugyan nem világszerte értékesíti a telefonokat továbbra sem, de az eddigi 13 helyett már 17 régiót fed le: Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Japánban, Puerto Ricóban, Szingapúrban, Spanyolországban, Tajvanon, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, továbbá Hollandiában, Svédországban, Dániában, Norvégiában és Indiában lehet megvásárolni őket. 

Az alapmodell 8/128 GB kiszerelésben 650 euróról (kb. nettó 275 ezer forint), az erősebb variáns 900 euróról (kb. nettó 380 ezer forint) indul, a szállítás október 13-án kezdődik. A Google mindegyik modellre öt év szoftvertámogatást ígér, és három Android főverziót kísér majd végig.

Neked Ajánljuk