Mass Effect Legendary Edition: Végre részletezték, hogy mi mindenben változik a felújított változat az eredetihez képest – IGN Hungary

A rajongók nagy örömére a BioWare felújítja, illetve felújította a Mass Effect-trilógiát, amelyet májusban ki is adnak Mass Effect: Legendary Edition címmel. Hogy ebben mi-mindenre számíthatunk, arról már kaptunk infókat korábban is, ám a BioWare részletezte, hogy konkrétan milyen tartalmi újdonságokat nyújt a Legendary kiadás.

Harcrendszer: A BioWare elismerte a PlayStation Blogon közzétett vaskos cikkben, hogy a harc az első részben nem volt a legjobb, úgyhogy ezen jelentősen javítottak a Legendary Editionben amellett, hogy igyekeztek tiszteletben tartani annak alapmechanizmusait. Így számíthatunk a fegyverek kezelhetőségének jelentős javulására, különös tekintettel az assault rifle-ra: ilyen módon sokkal jobban lehet és kell is figyelni a pontosságra. A ráközelítés / vállhoz emelés kameranézetét is finomították, azaz ennek is javították a pontosságát, hogy a játékosoknak jóval nagyobb ráhatása legyen a lövöldözésre, mint eredetiben.

Továbbá fejlesztették az első rész képességeinek (Abilityk) balanszát, így például a defenzív Immunityt jelentősen megerősítették, ugyanakkor már csak rövidebb ideig tart. De még számos kisebb-nagyobb, remélhetőleg pozitív változásra számíthatunk. Csak néhány fontosabbról röviden: Shepard bármikor tud sprintelni; a közelharci támadások külön gombra / billentyűre kioszthatók; minden osztály büntetlenül használhat minden fegyvert; fejlettebb tárgylista; a fegyverek cooldown-ja gyorsabb.

 

További fejlesztések a játékmeneten: A harcon kívül más játékelemek is fejlődnek nem csak az első rész felújított változatában. A mezei ellenfelek és a főellenségek is finomhangoláson estek keresztül, így például a noveriai boss esetében a harctéren változtattak, ami bár ismerős lesz, de nem lesz annyira szűk, mint eredetiben. Továbbá a csapattársakat egyesével is lehet terelgetni a Mass Effectben úgy, mint a 2–3. részben. A fedezékrendszer szignifikánsan jobb lesz, plusz nő a fedezékek száma, és a fedezékbe vonulás / kilépés rugalmasabbá válik. Átalakul az első részben a tapasztalati pontok szerzése, amelynek különösen a játék vége felé lesz haszna: könnyebben lehet eljutni magasabb szintekre, és nem lesz szintkorlát az első végigjátszás során. A Mass Effect 2-ben pedig nő a felszedhető muníció mennyisége, mivel a BioWare túl kevésnek találta azt az alapjátékban, különösen a mesterlövész puska esetében.

A Mako: Az első rész legendás vagy inkább hírhedt járműve, az M-35 Mako is jelentős átalakuláson esett át, ami rá is fért, hiszen az alapjátékban borzasztó volt irányítani, mert nem egy nehéz járműként, hanem kb. játékautóként működött. Szóval ezeken a területeken fejlesztettek, így sokkal jobb lesz irányítani, végre érezzük a súlyát a járműnek. Továbbá a pajzsa gyorsabban újratölt, a gyorsításához is hozzáadtak új szinteket, eltűnt az XP-büntetés, valamint ha Makózunk, a rém idegesítő “vége a küldetésnek, ha lávához érsz” már nincs benne a játékban, csak sebzést okoz a forró olvadék.

A trilógia egységesítése és modernizálása: A BioWare arra is figyelmet fordított, hogy a trilógia egyes epizódjai jobban illeszkedjenek egymáshoz, mint eredetileg. Így például egységesült Shepard testreszabhatósága a karakterkészítés során, a karakterszerkesztő pedig további bőrszíntónusokkal és hajstílusokkal bővült, valamint már mindegyik Mass Effect ugyanazt a kódot használja, így akár ugyanazzal a hőssel nyomulhatunk mind a három részben.

Továbbá bekerült a Mass Effect: Genesis című interaktív képregény a 2–3 elé, amelyet opcionálisan végigpörgethetünk. De egységesült a launcher, a mentési rendszer, a karakterkészítés során a Mass Effect 3 FemShepje lett az alap mind a három részben, a teljes trilógiára vonatkozó trófealista is rendelkezésre fog állni, a DLC-s fegyver- és páncélcsomagok integrálva lettek a Legendary Editionben, és persze a hangok is nagyot változtak az eredeti játékokéihoz képest.

Az új és egységes karakterkészítő

Galaxy at War: Újragondolták, illetve jobban kiegyensúlyozták a Mass Effect 3 menedzselős rendszerét is. Ettől még a Reaper-háború nem lesz könnyebb, sőt a BioWare még nagyobb kihívást ígér ezen a téren, plusz az Extended Cut fináléját tekinti alapnak a Legendary Editionben.

Természetesen a felsoroltakon kívül még számos téren javult a Mass Effec-trilógia a Legendary Editionben, így például a Paragon-Renegade-rendszert finomhangolták a Mass Effect 2-ben, na meg számos bugot kiirtottak a fejlesztők.

A Mass Effect: Legendary Edition május 14-én fog megjelenni PC-re (gépigény) és konzolokra

Neked Ajánljuk