Máshogy fog kinézni az új Androidon a Gmail, a Google Naptár és a Dokumentumok – hvg.hu

A keresőcég legfontosabb szolgáltatásai is igazodnak a Material You nevű dizájnhoz, ami a 12-es Androiddal jelenik meg a készülékeken.

A Google egy hosszabb blogbejegyzésben közölte, hogy az Android 12-vel érkező kinézetet a keresőcég legfontosabb alkalmazásai, illetve szolgáltatásai is megkapják. Ez azt jelenti, hogy a Material You nevű küllemhez, illetve annak dizájnelemeihez fog igazodni a Gmail, a Google Naptár, de még a Dokumentumok felülete is. A The Verge szerint a változás hatására egyrészt átalakul az appok navigációs sávja, a szövegek pedig jobbak, olvashatóbbak lesznek.

A dizájnváltás eredményeként az alkalmazáson belüli színek alkalmazkodni fognak a készülékek háttérképének színéhez, hogy a megjelenés minél személyre szabottabb legyen. Az appok által meghonosított színsémák a továbbiakban is elérhetőek maradnak, és a szoftveren belüli navigációban sem lesz változás. Vagyis: a végeredmény elsősorban esztétikailag hangsúlyos, a vezérlés, a funkciók a későbbiekben is ugyanúgy működnek majd, ahogy eddig.

A Google közleményében hangsúlyozta azt is, hogy az újdonság első körben a Pixel típusú eszközökön lesz tetten érhető – bizonyos appokban, mint a Gmail és a Drive pedig már most látható. A többi alkalmazás, illetve szolgáltatás szeptember 19-től veszi át az új dizájnelemet, és ugyancsak ekkortól van rá esély, hogy más androidos eszközökre is beköltözzön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk