Már ön is letöltheti az új Harry Potter-játékot – olyasmi, mint a Pokémon Go – hvg.hu

Meglepően hamar elérhetővé tette a magyar felhasználók számára is a Niantic új játékát, amely Harry Potter varázsvilága körül forog.

Hónapokkal korábban jelentette be a Niantic, a nagy sikerű Pokémon Go fejlesztője, hogy új játékon dolgoznak, amely a Harry Potter világára épül, és amelyben a varázslásé a főszerep. A program végre hozzánk is megérkezett.

A Harry Potter: Wizzards Unite az amerikai és kanadai felhasználók számára vált elsőként elérhetővé, de ők is csak néhány napja, hogy megkapták. A magyaroknak tehát ezt a néhány napnyi különbséget kellett kibírniuk, hogy ők is letölthessék.

©

Az Androidra és iOS-re egyaránt fizetés nélkül tölthető programban ugyanúgy mászkálniuk kell a játékosoknak, majd a környezetükben előforduló lényeket a telefon kameráját és különféle varázslatokat használva legyőzni. A felhasználók saját profilt hozhatnak létre (ezt a program minisztériumi igazolványnak nevezi), amelyen feltüntethetők az eddig elért eredmények, a játékos szintje és varázspálcájának típusa is.

A visszajelzések egyelőre vegyesek, az androidos Play Store-ban jelenleg 4,2 csillagon áll a legmagasabbnak számító 5-ből. Többen az összetettségét dicsérik, de olyanok is akadnak, akiknél – elmondásuk szerint – alkalmanként újraindul. A játékot mi is letöltöttük, de eddig ilyesmit nem tapasztaltunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk