Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját – hvg.hu

A Samsung február 12-én teszi elérhetővé az eddigi legolcsóbb 5G-s mobilját, a Samsung A32 5G-t.

A Samsung január 14-én végre bemutatta az idei évre szánt csúcsmobiljait, a Galaxy S21-családot. A széria három tagja, a Galaxy S21, a Galaxy S21+, valamint a Galaxy S21 Ultra is 5G-képes telefon lett, a dél-koreai gyártó azonban gondolt azokra is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak több százezer forintot kiadni egy ilyen készülékért.

Számukra lesz februártól – Magyarországon február 12-től – elérhető a vállalat eddigi legolcsóbb 5G-s eszköze, a Samsung A32 5G. A telefonból készült 64 és 128 GB tárhellyel szerelt változat is – ez microSD-kártyával tovább bővíthető –, egyébként pedig 119 990 forinttól lesz elérhető.

©

A készüléket egy 6,5 colos, 1600 x 900 pixel felbontású kijelzővel szerelték fel, amelynek oldalára egy ujjlenyomat-olvasó is került. Hátul egy 48 megapixeles (fő) szenzor dolgozik, amihez egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint egy 5 megapixeles makro kamera társul. A szelfikamera 13 MP-es lett.

Hogy melyik processzor dolgozik majd a készülékben, azt a Samsung nem árulta el, annyit viszont igen, hogy az egység nyolcmagos lesz, a maximális órajele pedig a 2 GHz-et éri el. A 9to5Google szerint a lapka a Dimensity 720-as CPU-t takarhatja. Az egész rendszert egy 5000 mAh akkumulátor szolgálja ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk