Loot River – a Dark Souls és a Tetris találkozik – Gamekapocs

A Loot River fejlesztői szívesen hivatkoznak úgy rá, mint a Tetris és a Dark Souls szerelemgyerekére. Ebben a roguelike játékban ugyanis nemcsak harcosunkat irányítjuk, de az alatta lévő paneleket is, ezzel át és átrendezve a pályát.

A szlovák Straka Studio új játéka, a Loot River gyakori vendége volt idén a független fejlesztésű játékokkal foglalkozó rendezvényeknek – legutóbb például az ID@Xbox műsora kapcsán irtunk róla. Nem is csoda, hiszen azon alkotások sorát erősíti, amelyek már megjelenéskor helyet kapnak a Game Pass kínálatában, de a demóját addig is ki lehet próbálni az Xbox téli demófesztiválján és a Steamen.

A friss előzetes látványos animációs betétekkel mutatja be a Loot Rivert, ami egy roguelike akció-szerepjáték lesz. A harcot bonyolítja, hogy a procedurálisan generált pályákon valós időben mozgathatjuk a pályákat alkotó paneleket. Egy szemvillantás alatt felforgathatjuk a játékteret, akár azért, hogy helyzetet teremtsünk egy csapáshoz, akár azért, hogy elmeneküljünk egy elől.

A Loot River PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re várható 2022-ben.

Neked Ajánljuk