LG Rollable: a feltekerhető telefon! – Telefonguru

2021.01.12| PhoneArena

Az LG olyan okoskészüléket fog a piacra dobni, amiből a világon még nincs másik!

Az utóbbi időkben több cégnél is előtérbe kerültek az összecsukható telefonok, többek között a Samsungnál, a Motorolánál vagy a Huawei-nél is. Az LG eddig nem állt be a sorba, azonban a közeljövőben megjelenő, egyedi tervezésű telefonját a mai napon mutatták be először.

Igaz, szeptemberben a cég megcáfolta ennek az okoskészüléknek a létezését, most viszont minden jel arra utal, hogy igenis piacra fogják dobni az első tekerhető telefont. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a CES 2021-s sajtótájékoztató végén egy rövid kis ízelítőt kaptunk a telefonról.

Ez a különleges készülék az LG Rollable néven fog a boltokba kerülni. A videóban először a teljes méretében mutatkozik meg, ami inkább mondható már tablet-nek, majd szép fokozatosan veszi fel a hagyományos telefon méretét.

A videóban látható, hogy a képernyőt vízszintes helyzetben az oldalakon lehet ki és behúzni. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor könnyedén hozzá lehessen férni a kívánt mérethez. A telefon belsejében lévő gördülő mechanizmusnak állandó feszültséget kell fenntartania a nagy kijelzőn is, aminek köszönhetően megakadályozható a kijelzőgyűrődések kialakulása, ami az összecsukható telefonoknál problémaként szokott jelentkezni.

LG Rollable: a feltekerhető telefon!

A szivárgások szerint az LG Rollable az LG Explorer projektjének a része, így valószínűleg 2021 márciusában mutatják be egy nemzetközi eseményen. Mivel sem az Oppo, sem a TCL nem jelentette be, hogy tekerhető készüléket forgalomba helyeznének, így az LG Rollable lesz a világon az első „rollable” okostelefon.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Neked Ajánljuk