Lassan áll le a számítógépe? A Windows lehet az oka, de van megoldás – hvg.hu

A Windows 10 (1809 verzió) egy apró, ám a Microsoft által is elismert hibája okozhatja, hogy csigalassúsággal áll le vagy szenderül álomba a PC.

Akár két percig is eltarthat, hogy egy számítógép leálljon, és az elalvási folyamat is jóval lassabb lehet a megszokottnál. Mindezt a 1809 verziójú Windows 10 okozhatja akkor – figyelmeztet a Microsoft –, ha egy C típusú USB eszköz (pl. töltő, dokkoló, okostelefon stb.) is csatlakoztatva van, amikor a felhasználó lekapcsolja (vagy alvó állapotba) helyezi a rendszert. Szerencsére – írja egy rövid FAQ-szekcióban a microsoftos Philip Froese, a hiba nem érinti az USB-s eszköz működését, azaz amikor visszakapcsolják a rendszert, nem lesz semmilyen probléma.

A leállás körüli mizéria okozója egy apró hiba a C típusú USB-csatlakozórendszer Windows 10-be implementált szoftver interfészében (UCSI), ez okolható az általában 60 másodperces késleltetésért.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mikor fogja javítani a hibát, viszont ha valakit ez nagyon idegesít, könnyen tehet ellene: vegye le a gépről az említett csatlakozóra kötött eszközt, mielőtt elindítaná a lezárási vagy altatási folyamatot.

[Törölhetetlen programot tett a Microsoft a Windowsba, és ez sokaknak nem tetszik]

Ha máskor is tudni szeretne a Windows ügyeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk