Korlátozza az Apple, milyen minőségű videót rögzíthet az iPhone 13 Pro – hvg.hu

A jelek szerint nem elég a 128 GB-os tárhely ahhoz, hogy 4K-s felbontásban tudjon valaki ProRes-videót készíteni.

Az Apple magyar idő szerint kedden este mutatta be – több más eszköz mellett – az új iPhone-okat. A telefon lelke az A15 Bionic chip: a hatmagos processzor az Apple szerint 50 százalékkal gyorsabb, mint „a vezető konkurens” megoldása, a grafikai vezérlő pedig 30 százalékkal jár a konkurencia előtt.

Az erős hardver a videósok számára egy igen fontos dolgot tesz lehetővé: azt, hogy a telefon támogatja a ProRes formátumú videók rögzítését. A ProRes az Apple találmánya, aminek a Final Cut Pro felhasználói örülhetnek: az eljárás jobb minőségben tömöríti össze a videókat, mint más megoldások.

A dolognak valószínűleg sok tartalomgyártó örül, ám úgy tűnik, az Apple nem árult el mindent a ProRes támogatásával kapcsolatban. Az Apple Insider azt írja, ahhoz, hogy valaki 30 képkocka/másodperces rögzítési sebesség mellett 4K felbontású videót tudjon felvenni, egy olyan iPhone 13 Próra lesz szüksége, amiben legalább 256 GB tárhely van.

A lap megjegyzi: ugyan a 128 GB-os iPhone 13 Pro is képes ProRes videókat felvenni, ám erre csak FullHD felvontásban lesz lehetősége a tulajdonosnak. Persze ez még mindig elegendő ahhoz, hogy jó minőségű videót készítsen valaki, ám az igazán lenyűgöző látványvilágot a 4K felbontással lehet prezentálni.

Hogy mindezért mennyire kell majd mélyen a zsebükbe nyúlniuk a felhasználóknak, arról itt írtunk bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk