Jól sikerültek az új Radeon videokártyák – Origo

Az árvágás után kompetitívek a rivális GeForce modellekkel.

Vasárnap papíron piacra kerültek az első RDNA grafikus architektúrát használó, Navi grafikus vezérlőre épülő Radeon RX 5700 és Radeon RX 5700 XT videokártyák, mostanra pedig a független felek mérési eredményei is megérkeztek. Az új termékek árait az utolsó pillanatban csökkentette az AMD, méghozzá nem véletlenül: ez kellett ahhoz, hogy kompetitívek legyenek a riválisaikkal szemben.

AMD Radeon RX 5700 XTForrás: AMD

A különböző teszteredmények iránt érdeklődők többek közt az AnandTech cikkét is átböngészhetik, de a lényeg, hogy a 349 dolláros Radeon RX 5700 átlagosan 11 százalékkal gyorsabb az ugyanennyibe kerülő GeForce RTX 2060-nál, míg a 399 dolláros Radeon RX 5700 XT olyan 12 százalékkal veri az azonos árú GeForce RTX 2060 Supert.

Az utóbbi azt is jelenti, hogy a drágábbik Radeon csak olyan 5 százalékkal lassabb a száz dollárral drágább, 499 dolláros GeForce RTX 2070 Supertől.

Összegzésként elmondható, hogy az új Radeonok jó választást jelenthetnek az olyan játékosoknak, akik 2560×1440 pixel felbontásban és nagyon magas grafikai beállítások mellett szeretnének legalább 60 FPS-sel játszani a legújabb big budget játékokkal.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Neked Ajánljuk