Ilyen lehet a Qualcomm és a Razer közös kézikonzolja – NapiDroid

Kiszivárgott egy új kézikonzol, amely állítólag a Qualcomm és a Razer közös munkájának eredménye. A masina lelke a kifejezetten handheld konzolokba szánt Snapdragon G3X chip lesz. Magát a gépet a Videocardz oldalának köszönhetően mi magunk is megcsodálhatjuk.

A Nintendo Switch sikere és a Valve Steam Deck bejelentése jelzi, hogy hiába terjedtek el az egyébként játékokra is tökéletesen alkalmas okostelefonok, a kézikonzol termékkategória egyáltalán nem halott. (Mondjuk ahhoz, hogy a mobilok teljesen átvegyék az irányítást, minőségi címek is kellenének…)

Visszatérve ehhez a bizonyos Razer kézikonzolhoz, habár a külsején lehetne vitatkozni, a kiszivárgott jellemzők alapján egész ígéretesnek tűnik. A megjelenítő például egy 120 Hz-es HDR OLED panel lesz, a készülék energiaellátását pedig egy 6000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja majd, amelyet USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni.

Habár a konzol képes lesz helyileg futtatni a játékokat, arra is kiválóan alkalmas lesz, hogy egy másik konzolról, számítógépről, vagy a felhőből streameljünk. Ennek érdekében a készüléket ellátják Bluetooth, 5G és Wi-Fi 6E kapcsolódási lehetőségekkel, és hogy az NSA-nak is jusson valami, lesz az elején egy 1080p felbontású webkamera. A gépen nagy valószínűséggel valamilyen Android rendszer fog futni.

Az Independent munkatársai megkeresték a Razert a kézikonzollal kapcsolatban, a gamer eszközöket gyártó cég azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, és eddig a Qualcomm sem kommentálta a napvilágra került értesüléseket.

Forrás: Independent Borító

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Neked Ajánljuk