Így teljesített a törésteszteken a Samsung Galaxy S22 lapos kijelzője – Liner.hu

Kiderült, hogy a hangzatos minősítések ellenére a csúcsmobil képernyője elég könnyen megsérülhet.

A PBKreviews nevű YouTube-csatorna jóvoltából korábban megtudhattuk, a Galaxy S22 Ultra esetében az ejtési tesztek során a képernyő ívelt oldalai bizonyultak gyenge pontnak, ám az alapmodellnél lapos panelt építettek a készülékbe, így nála is ki kellett próbálni, miként képes ellenállni az eséseknek.

Ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor tényleg érdemes fóliát vagy tokot tenni az okostelefonra, mivel az üveg a Gorilla Glass Victus+ védettség ellenére sajnos hajlamos a repedésekre, még a derékmagasságból történő esések során is.

Ha a mobil fémes oldala ütközik neki valaminek, akkor még többnyire túléli a találkozást, viszont ha a beüvegezett része érintkezik a betonnal, szinte azonnal bereped, a pókhálószelű réseket pedig csakis panelcserével lehet orvosolni.

A Galaxy S22 kijelzőjének kezdőára 200 euró környékén mozog, hacsak nem iratkoztunk fel a Samsung Care+ programra, havi 29 euróért cserébe, ami tartalmazza a javítási költségeket, bár arról nem esett szó, hogy milyen mértékű károsodásig fedezik a kiadásokat.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Neked Ajánljuk