Így nézne ki a Death Stranding PS1-es játékként – IGN Hungary

Még sosem hallottam azt a szót, hogy “demake”, pedig elég találó kifejezés arra, hogy egy modern játékot régi rendszeren alkotnak újra. A Kotaku hívta fel rá a figyelmet, hogy a Bearly Regal nevezetű YouTube-csatornán felbukkant a Death Stranding PlayStation 1-es “ledolgozása”, vagyis pontosabban egy videó arról, hogy hogyan is nézhetne ki Kojima Hideo év végén megjelenő őrülete a Sony első konzolján.

Meg kell hagyni, a kezdetleges 3DS-s grafika elég jól illik a játék nyomasztó atmoszférájához, a darabos karaktermodell pedig olyan ízt kölcsönöz neki, mint amilyen az 1991-es Another Worldnek volt. Az elképzelés szerint a PS1-es változat annyiból állna, hogy körökkel megjelölt területeken tárgyakat szedünk össze, miközben a főszereplő feliratokban kommentálja az eseményeket. A videó készítője mintha finoman cinikus lenne a Death Stranding játékmenetével kapcsolatban, mivel a létrapakolásra Sam ebben a változatban annyit mond, hogy “micsoda izgalom!”

A Death Stranding az E3-at megelőzően kapott megjelenési dátumot és új előzetest is, ám azt még mindig nem egészen lehet érteni, hogy mi is lesz a lényege. Habár a trailer alapján lehet majd benne osonni, Kojima szerint nem lopakodós játék lesz. Mindenesetre a beüvegezett csecsemőt tartalmazó gyűjtői kiadást már megmutatták, és az is kiderült, hogy lesz a játékhoz magyar felirat.

A Death Stranding 2019. november 8-án fog megjelenni PlayStation 4-re

Neked Ajánljuk