Így fest szétszerelve a Sony Xperia 1 IV – NapiDroid

Nemrégiben publikáltak egy videót, amelyben szétszerelik a Sony legújabb zászlóshajóját, az Xperia 1 IV-et. WekiHome felvételének köszönhetően betekintést nyerhetünk az okostelefont megalkotó mérnöki tudásba, és azok is gazdagodhatnak néhány érdekes információval, akik nem kifejezetten műszerész beállítottságúak.

A felsőkategóriás okostelefon szétszerelése a hátlap eltávolításával kezdődik, amelyet ragasztással illesztettek a készülék házához, ám a többi rész csavarok által van rögzítve, még a fülhallgató kimenet is. Ez azért jó, mert sérülés vagy hiba esetén minden elem könnyen cserélhető. Az viszont fölöttébb sajnálatos, hogy a megjelenítő cseréje a mobil teljes szétbontását megköveteli.

A videó elején egy teljesítménytesztet is elvégeznek a Genshin Impact és a Peacekeeper segítségével. Mérik a fogyasztást is, ami az előbbi futtatása közben 4,58, utóbbinál pedig 5,32 watt, 720p felbontás és 60 fps mellett. A Genshin Impacttel való játék az elő- és hátlap hőmérsékletét 45 Celsius fokra emelte.

Az új modellt a korábbi generációval is összehasonlítják, az egyik legnagyobb különbség az, hogy az Xperia 1 IV képes folyamatos zoomra a periszkópos kamerájával 85 és 125 mm fókusztávolság között, ami 3,5x és 5,2x nagyítást jelent a gyakorlatban.

Az új periszkópos modul

Az új modul csak egy kicsit nagyobb, mint az Xperia 1 III esetében, ami 70 és 105 mm között volt képes állítani a gyújtótávolságot (de nem folyamatosan).

A továbbiakban azt is láthatjuk, hogy a kijelző hátulját rézszalag borítja, amely segít elvezetni a hőt a készülék belsejében szolgálatot teljesítő lapkakészlettől. Talán az alkalmazott hőmatricáknál valamivel jobb megoldást is alkalmazhatott volna volna a Sony a Snapdragon 8 Gen 1 chipen és a hozzátartozó UFS 3.1 tárolón a hő elvezetésére.

Most sem szeretnénk elvenni a videós kenyerét, azt javasoljuk, hogy nézzétek meg Ti magatok is a felvételt, ami ugyan kínaiul van, de ez vélhetően nem lesz akkora gond, mert a látvány magáért beszél. A Sony Xperia 1 IV európai forgalmazása egyébként a múlt héten kezdődött, az okostelefon az öreg kontinensen brutális, 1400 eurós áron került a boltok polcaira. Az amerikai vásárlók nem ilyen szerencsések, nekik egészen szeptemberig kell várni a japán gyártó csúcstelefonjára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Neked Ajánljuk