Hivatalos az LG Wing, a különleges, szárnyas telefon – hvg.hu

A korábbi híreknek megfelelően hivatalossá vált az LG első, az Explorer projekt égisze alatt készült eszköze, az egyedi kialakítású LG Wing.

Nincs még egy ilyen telefon a piacon – állítja az LG a hétfőn bejelentett LG Wing telefonról. Nem is túloz, ugyanis valóban nincs jelenleg más gyártó, amelyik ilyen szárnyas telefonnal rukkolt volna ki. A telefon – természetesen – 5G-s, és innovatív kétképernyős forma jellemzi. A két kijelző derékszögben történő elforgatásának lehetősége szilárd egykezes fogást tesz lehetővé, egyszerűvé válik a videók rögzítése. Navigáljon telefonhívás közben, streameljen szörfözéskor – ajánlja a gyártó a felhasználóknak.

A specifikációk megfelelnek a korábban kiszivárgottaknak. Az elforgatható kijelző 6,8”-es, FHD+ felbontású, míg az alatta lévő 1080 x 1240 pixel felbontású, 3,9”-es megjelenítő. Snapdragon 765G lapkakészlet került a telefonba, 8 GB a RAM és 256 GB a – bővíthető – natív tárhely. 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik a minél hosszabb üzemidőről, és van Quick Charge 4.0+ gyorstöltési lehetőség, sőt akár vezeték nélkül is tölthető az eszköz. A telefonon nincsen 3,5 mm-es audiocsatlakozó.

A hátoldalon triplakamera-rendszer található: 64 megapixeles főkamera, egy 117 fokos látószögű, 13 megapixeles érzékelő, illetve a 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul.

A 32 megapixeles szelfikamera motor segítségével ugrik ki, amikor szükség van rá.

A készüléket, bár koncepciótelefonként emlegeti a gyártó, a jövő hónapban már árulni fogják Dél-Koreában, és valamivel később Európába is megérkezik. Egyetlen homályos részlet van még az eszközzel kapcsolatban, méghozzá az ára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk