Hidetaka Miyazaki szerint az Elden Ring egy továbbfejlesztett Dark Souls lesz – Game Channel

A FromSoftware a Souls-like játékaival mindig meg tudott újulni valamilyen formában az elődökhöz képest, lévén már a Bloodborne is túlmutatott játékmeneti elemeiben a Dark Souls-szériához képest, az idei, kiválóan sikerült Sekiro: Shadows Die Twice-ről meg már nem is beszélve.

Ezt a hagyományt az Elden Ringre is tovább akarja vinni a csapat, egy interjú keretében Hidetaka Miyazaki ugyanis elárulta, hogy a George R.R. Martinnal közösen készített produktumuk egy továbbfejlesztett Dark Souls lesz. Tekintve, hogy egy óriási nyitott világ lesz bejárható, ez automatikusan magával hoz majd egy sor új mechanikát, amik elengedhetetlenek ehhez a megközelítéshez.

Ezenfelül úgy látszik, egy kicsit szerepjátékosabb vonalra állnak az Elden Ringgel, lévén nem egy előre meghatározott, fix személyiséggel megáldott főkaraktert fogunk terelgetni, inkább a játékosra bízzák, hogy hogyan alakul a hős jelleme. Egy elemet viszont áthoznak a Sekiro: Shadows Die Twice-ból, nevezetesen az NPC-ket, és A tűz és jég dala írójának köszönhetően nem lesz hiány ezen figurák rétegeltségében.

Neked Ajánljuk