Havi 9500 forintba kerülhet a Microsoft felhőalapú PC-je – hvg.hu

Bár a Microsoft továbbra sem árulta el, mennyi pénzt kér majd a Windows 365 nevű szolgáltatásáért, vannak, akik már sejtik, mekkora költséggel lehet számolni.

A Windows 11 mellett egy másik rendszeren is dolgozik a Microsoft, amely a Windows 365 nevet kapta. Ez azonban nemcsak egy újabb Windows, hanem egy komplett ökoszisztéma, melyhez havidíjas előfizetésben kínál majd hozzáférést a redmondi cég. De hogy pontosan mennyiért, azt hivatalosan még nem tudni.

Az XDA Developersnek mindenesetre vannak sejtései, és úgy vélik, hogy a kezdőcsomag ára 31 dollár lehet. Ez egyszerű átváltással mintegy 9500 forintot jelent, ami ahhoz képest egyáltalán nem sok, ha ezért a pénzért egy egész felület és tárhely is jár majd. (A Windows 365 esetében a felhasználó egy távoli rendszert bérel, melyre szinte bármilyen eszközzel rákapcsolódhat.)

Az XDA szerint a Microsoftnak nem érdeke túl magas árat szabni, azzal ugyanis a teljes koncepciót veszélybe sodorhatják. A Windows 365 ugyanis főként azoknak lehet segítség, akik nem rendelkeznek megfelelő önerővel egy drágább számítógép vásárlásához, az olyan irodai programokra, mint a Word vagy Excel viszont így is nagy szükségük lenne.

A portál azt sem tartja kizártnak, hogy a Microsoft többféle árkategóriát alakít ki, és az otthoni felhasználók mellett az üzleti rétegnek is kitalálnak egy külön csomagot. Ennek a havidíja ugyanakkor nagy valószínűséggel magasabb lesz, de várhatóan sokkal több előny kapcsolódik majd hozzá – ilyen például a tárhely mérete is.

A felhőalapú Windows 365 még nem jelent meg, a premier augusztus 2-án lesz. A felhasználók sima böngészőn át kapcsolódhatnak majd rá az általuk választott csomaggal a távoli konfigurációra. A szolgáltatás táblagépekről is elérhető lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk