Hamarosan gendersemleges lesz a World of Warcraft – Gamekapocs

A Blizzard és a vezető fejlesztőstúdiók egyre nagyobb energiát fordítanak arra, hogy még befogadóbbá tegyék a játékukat.

A Blizzard egyre több játékát igyekszik befogadóbbá varázsolni, hogy minél szélesebb körhöz jussanak el és minél személyre szabottabb élményt nyújtsanak a különleges igényekkel rendelkezők számára. Nincs másként ez a World of Warcraft soron következő kiegészítőjével, a Dragonflighttal sem. A WoW-val kapcsolatos hírekre specializálódott Wowhead értesülései szerint ugyanis a játék egy későbbi buildjében már lehetőségünk lesz gendersemleges hangopciókból válogatnunk, valamint eltörlik a személyes névmások használatát. Így a karakterkészítő oldalon már nem női és férfi testfelépítés közül válogathatunk, hanem Body1 (férfi), illetve Body2 (női) közül.

Ugyan pontos megjelenési dátummal ezúttal sem szolgáltak a rajongóknak, de a tervek szerint a  World of Warcraft: Dragonflight még idén megjelenik, az alfatesztjére már ti is jelentkezhettek. Reméljük, nem ez lesz a legfontosabb újítása a játék kilencedik kiegészítőjének.

Neked Ajánljuk