Hamarosan bejelenthetik az „új Windowst” – 24.hu

A Microsoft nemsokára bejelentheti az „új Windowst”, amivel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy melyik is lesz az új Windows – írja a WindowsLatest. Az utóbbi hónapok alapján ugyanis két fontos dolog van a redmondiak tarsolyában, és csak rajtuk múlik, hogy melyikre húzzák rá marketing célokból a fent említett címkét.

Tavaly októberben reppent fel a pletyka, hogy a Windows 10 egy jelentős ráncfelvarrást és új kezelőfelületet kap 2021-ben, amit eddig „Sun Valley” kódnéven emlegettek, és ami a három éve kiadott, nagy Creators Update óta a legtöbb változást hozó csomag lesz.

Az új Windows 10 mellett már érik a 2019 őszén bejelentett Windows 10X rendszer rajtja is. Tavaly nyáron érkeztek a hírek, hogy a redmondiak a koronavírus járvány miatt módosítottak az elképzelésen, és először a hagyományos, egy kijelzővel felszerelt gépekre adják ki az új Windows 10X operációs rendszert, ami a vártnál tovább húzódhat, valamikor 2021 tavaszára. A kétkijelzős kütyükre pedig még később, majd csak valamikor 2022-ben érkezik a szoftver.

A bejelentést egy nagyszabású online esemény keretén belül ejtheti meg a redmondi óriás, vélhetően április-május tájékán.

Neked Ajánljuk