Fűtés a nehéz időkben i9-es processzorokkal – IT café

Üdvözöllek!

Még nem tudom, de lassan össze fog állni a több, mint egy éve épülgető i9-es masinám! 360-as AIO-val akarom majd hűvösen tartani a processzort, mert jó a békesség…fűtést biztosan nem bíznék rá, mert egyedül alig lenne több a semminél! Több gép termikus összekapcsolására még nem láttam céleszközt és nem is lenne annyira egyszerűen megoldani, mint azt az ember elsőre gondolná!

Nagyobb, minőségibb Ipari csavarkompresszoroknál létezik már erre megoldás! Ott viszont nem 500W körüli hőmennyiséget kell elvezetni*, hanem akár több KW-ot, amivel már lehet kezdeni valamit! Sajnos sok helyen láttam, hogy ezt az egyszeri befektetést nem használják ki, mert drágák hozzá az ilyen eszközök, de ha csak Télen fűtésre menne el a keletkező hőmennyiség, akkor azon hatványozottan többet lehetne spórolni!

* Nem csak az elvezetést kell megoldani ott, hanem figyelni kell a bejövő olaj hőmérsékletét azért, hogy optimális legyen/maradjon a hőfoka a gép számára! Nem szabad túlságosan lehűteni, mert megváltozik az olaj viszkozitása és túl forrón sem jó visszaengedni a rendszerbe, mert akkor csökken a hatásfok! …és még egy csomó minden másra is figyelni kell egy ilyen rendszer megfelelő méretezésekor!

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

Neked Ajánljuk