Frissítette az Apple a MacBook Prót, erősebb lett az alapmodell is – hvg.hu

Az Apple utoljára 2017-ben nyúlt hozzá a belépő szintű MacBook Prókhoz, így elérkezettnek látták az időt egy új ráncfelvarrásra.

Az Apple még májusban jelentette be a csúcskategóriás MacBook Prók frissítését, így várható volt, hogy a belépő szintű gépek is kapnak valamilyen ráncfelvarrást. Tim Cookék most álltak elő az újdonsággal, a MacBook Prók mellett azonban a MacBook Airhez is hozzányúltak.

Mostantól a belépő szintű MacBook Prókban is ott lesz a Touch Bar és a Touch ID, ami mellé természetesen új Intel processzor is érkezik. A korábbi hetedik generációs kétmagos, 2,3 GHz-es Core i5-öst a nyolcadik generációs, nyolcmagos, 1,4 GHz-es Intel Corei i5-ös chip váltja. Ha egy kis extra kakaóra lenne szükség, a processzor a 3,9 GHz-es teljesítménnyel is képes elpörögni. Egy idegesítő hibát viszont meghagyott az Apple: továbbra is csak két USB-C-csatlakozó található benne.

A gépből érkezett egy 128 és egy 256 GB-os változat is, előbbit 1299, utóbbit 1499 dolláros áron értékesítik majd. Ez a magyar árakat nézve 510 és 590 ezer forintot jelent.

További fontos változás, hogy a MacRumors beszámolója szerint az Apple kivezeti a 12 colos MacBookot a kínálatból, így mostantól már nem lehet ilyen készüléket vásárolni az Apple-től.

Az Apple a MacBook Prók mellett hozzányúlt az Airekhez is, igaz, itt nem túl nagy a változás. Az egyetlen módosítást az jelenti, hogy a kijelző megkapta a True Tone technológiát, így mostantól még jobb látványvilágot ígérnek a fejlesztők. A specifikáción viszont nem változtattak.

Az árcédulára 1099 dolláros kezdőár került, ami Magyarországon 430 ezer forintot jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk