Final Fantasy-tévésorozat készül – SG.hu

A Square Enix tévésorozatot tervez készíteni a Final Fantasy játékai alapján.

A Sony Pictures Television bejelentette, hogy tévésorozatot kezd el fejleszteni a Final Fantasy XIV Online alapján a Square Enix, valamint a The Witcher és a The Expanse című sorozatokat gyártó Hivemind közreműködésével. Ami nagyon fontos, hogy a stúdió élőszereplős szériában gondolkodik, amit a pilotszkript megírását követően próbálnak meg értékesíteni egy tévécsatornának vagy digitális platformnak. A készítő Ben Lustig és Jake Thornton lesz.

A tervezett sorozatot Eorzea világának karakterei ihletik, de a története teljesen eredeti lesz, azonban a nézők, akik ismerik a játékokat, bőségesen találkozhatnak majd számukra ismerős elemekkel, mint például a chocobók, a léghajók, a szörnyemberek, illetve akár még Ciddel is. A széria középpontjában a mágia és a technológia közötti ellentét lesz, valamint egy küldetés, mely révén békét hozhatnak a birodalomra.

Korábban akadtak már mozgóképes feldolgozásai a Final Fantasynek. Az idősebbek emlékezhetnek a 2001-es Final Fantasy: The Spirits Withinre, ami itthon Final Fantasy – A harc szelleme címen jelent meg, és bukott meg – a 137 millió dolláros animációs film Amerikában csak 32 millió dollár bevételt termelt, de a nemzetközi 53 milliós sem számított soknak. Ezt 2016-ban követte egy jobban fogadott Kingsglaive: Final Fantasy: XV, azaz Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV, ami japán gyártás volt, de nem nagyon került nemzetközi forgalmazásba.

Neked Ajánljuk