Ezek az újítások kimaradhatnak a Samsung Galaxy S23 mobilokból – NapiDroid

Bár a Galaxy S22 modellek egész jól sikerültek, és viszonylag népszerűek is, azért az igazán nagy, forradalmi újítások kimaradtak, sőt, bizonyos jellemzőkhöz az S20 sorozat óta (vagy akár régebben) nem nyúlt a Samsung. Sokan bizonyára abban reménykedtek, hogy majd az S23 széria hozza el a megváltást, de a legfrissebb hírek szerint több fontos újítás is kimaradhat.

Eltűnik a kameralyuk? Nem valószínű…

A Samsung csúcsmobiljai már a Galaxy S10 széria óta kameralyukas kijelzővel bírnak, ami talán nem annyira rossz, mint a notch-os megoldások, de még mindig messze van a tökéletestől. Éppen ezért a gyártó már hosszú évek óta dolgozik a teljesen rejtett, szabad szemmel alig látható, kijelző alatti kameráján, és tavaly a Galaxy Z Fold 3-nál élesben is próbára tették a fejlesztést. Sokan abban bíztak, hogy a technológia gyorsan kiforrja magát, és a Galaxy S23 sorozattal végre eltűnik a kameralyuk, de erre viszonylag kicsi az esély.

Valószínűleg az a helyzet, hogy még mindig messze van a kijelző alá szerelt kamerák minősége a hagyományos megoldásokétól, ezért a Samsung még nem áll készen a bevezetésre. A Galaxy Z Fold 3-nál azért volt más a helyzet, mert ott több más opció van szelfik készítésére. Csak a belső kijelzőben volt újfajta érzékelő, a külső egy normál, kameralyukas megoldást kapott, illetve kinyitott állapotban a fő kamerákkal is lehet önfotókat lőni.

Egyébként más gyártók kicsit bátrabban állnak a kérdéshez, a ZTE például már a harmadik generációnál jár, legutóbb a ZTE Axon 40 Ultrát szerelték fel ilyen láthatatlan szelfikamerával.

ZTE Axon 40 Ultra

Legközelebb a Galaxy Z Fold 4-be szerelhet a Samsung hasonló megoldást, a Galaxy S23 tulajoknak pedig be kell majd érniük a kameralyukas kijelzővel, igaz, az előlapi szenzor állítólag javulni fog, a sok éve használt 10 MP-es érzékelőt egy 12 MP-es egységre cserélheti a gyártó (a két kisebb modellnél).

200 MP-es kamera?

A Samsung már két 200 MP-es mobilos kamerát is bemutatott, ám úgy néz ki, hogy ezeket elsősorban nem saját felhasználásra, hanem eladásra készítették. A tavaly bejelentett ISOCELL HP1 ebben a hónapban debütálhat egy Motorola mobil belsejében, a múlt hónapban leleplezett ISOCELL HP3 pedig az apró pixelmérete miatt nem is egy csúcskategóriás megoldás.

Korábban sokat lehetett arról hallani, hogy valamilyen új, továbbfejlesztett 200 MP-es kamerával készülnek a Galaxy S23 szériához, de a legutóbbi információk szerint ez elmaradhat, valószínűleg még az Ultra modell sem kap ilyen nagy felbontású érzékelőt. Persze mint tudjuk, a pixelek száma csak egy dolog, ettől függetlenül biztosra vehető, hogy kiváló kamerákkal érkeznek a 2023-as csúcsmodellek.

Jobb telefotó kamera?

Szintén friss hír, hogy a Galaxy S23 és az S23+ ugyanazt a 10 MP-es 3x telefotó kamerát kaphatják, mint az előző generáció, tehát ezen a téren nem lesz előrelépés. Azt viszont még nem tudni, hogy a többi szenzorral mi lesz a helyzet, és az Ultra modell kamerarendszerének részletei sem ismertek még.

Végül fontos megjegyezni, hogy bár valószínűleg már javában fejleszti a Samsung az S23 szériát, még messze a debütálás, és jó eséllyel még nem is véglegesítettek minden jellemzőt. Biztosat tehát egyelőre nem tudunk, a konkrétabb tulajdonságok nagy valószínűséggel majd csak az év vége felé fognak kiszivárogni.

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Neked Ajánljuk