Ez valami döbbenet: megmutatták az első videót az új Minecraftról – hvg.hu

Az Apple most zajló fejlesztői konferenciáját választotta a Microsoft, hogy bemutassa Minecraft Earth nevű játékát, ami a kiterjesztett valóságon alapszik.

Csupán néhány hete számoltunk be a hírről, miszerint a Microsoft új Minecraft-játékot ad ki a program 10. születésnapja alkalmából. A Minecraft Earth azonban más lesz, mint az eddigiek, és most már azt is tudni, mennyire.

A Microsoft illetékesei ugyanis az Apple most zajló fejlesztői konferenciáján, a WWDC 2019-en mutatták be a készülő programot, ami azért is különleges, mert a valóságban is lehet majd vele építkezni.

A felvételen jól látható, ahogy a két játékos egymást segítve dolgozik, és bővíti birodalmát, miközben úgy járkálnak a játéktérben, mintha tényleg építkeznének. Egy pontosan a kastély/építmény méretet vált, és a játékosok egyikénél is sokkal nagyobbra változik. Fontos, hogy a játékhoz nincs szükség sisakra, heasedsetre és ezekhez tartozó kábelekre,

minden mobilon/táblagépen zajlik.

A Microsoft azt is egyértelművé tette a bemutató során, hogy a játék a nyár folyamán jelenik meg, és Androidon, valamint iOS-en is játszható lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk