Elden Ring: Új pályák és ray-tracing is érkezhet a játékba az új frissítéséből kibányászott adatok alapján – IGN Hungary

Mivel az Elden Ring kritikai és piaci fogadtatása is rendkívül erős volt (96 ponton állnak a Metacriticen a konzolos változatai, 16 milliót adtak el belőle fél év alatt), a FromSoftware-nek pedig szokása kiegészítőket készíteni a szadista akció-szerepjátékaihoz, a rajongók szinte biztosra veszik, hogy a nyílt világú strapatúra is bővülni fog valamilyen tartalmakkal. Korábban már adatbányászok találtak arra utaló jeleket, hogy PvP-arénákat pakolnak a játékba, a héten megjelent 1.07-es frissítés pedig szintén tartogatott néhány titkot.

A hivatalos frissítésjegyzék szerint sok mindent megváltoztatott az update, például több szempontból is hatékonyabbá tették a nehezebb fegyvereket, főleg a Colossal Swordokat. Emellett rengeteg varázslatot megpiszkáltak, és persze bugokat is szétnyomtak. Ami viszont igazán érdekes, hogy mostantól kezdve külön skálázódik a PvP és a PvE sebzése. Ez azt jelenti, hogy innentől számítva nem biztos, hogy a változtatások ugyanúgy érintik a játékosok közötti, illetve a gép elleni küzdelmeket. A 1.07-ben rögtön be is vezettek néhány olyan módosítást, melyek csakis a PvP-re vonatkoznak, így például a pajzzsal védekező ellenfelekről több erőnlétet leütünk, az Ashes of War képességek pedig, néhány kivétellel, mind gyengébbek lettek.

 

A patchre egyből rávetették magukat a népszerű adatbányászok, többek között Lance McDonald és Zullie the Witch. Előbbi megállapította, hogy a felszínre hozott információk alapján ray-tracing beállításokhoz köthető menü fog kerülni a játékba. Emellett mindketten megtalálták két új pálya nyomait, az egyikről úgy vélik, hogy a sorszáma alapján egy Legacy Dungeon lehet, a másikra viszont nincs ötletük. Ugyanakkor Sekiro Dubi, aki korábban bejutott az egyik elzárt PvP-területre, most olyan feliratokat talált az 1.07-es frissítésben (győztél, döntetlen, meccs vége), melyek alátámasztják az arénás elméletet.

Hivatalosan még nem jelentettek be kiegészítőt az Elden Ringhez, de meglepő lenne, ha nem készítenének hozzá legalább egyet. Az biztos, hogy a kiadó Bandai Namco lát fantáziát a franchise-ban, még képregény és társasjáték is készül az IP felhasználásával.

Forrás: IGN, VGC

Neked Ajánljuk