Egyre valószínűbb, hogy nem lesz több Samsung Galaxy Note mobil – 24.hu

Már egy éve tartja lázban a mobilrajongókat az a kérdés, hogy mi lesz a Samsung Galaxy Note széria sorsa, idén ugyanis nem érkezett új modell. A dél-koreai cég idén év elején arra figyelmeztetett, hogy nem biztos, hogy képes lesz két csúcsmodellt is leszállítani a globális piacot érintő chiphiány miatt. Ezután az merült fel a szivárogtatók által, hogy inkább a megjelenés átütemezése esélyes, mintsem a komplett sorozat megszüntetése, de a cég egyelőre még semmi konkrétat nem osztott meg az eszközzel kapcsolatban.

A dél-koreai ETNews értesülései szerint a Samsung egyáltalán nem tervez 2022-ben a Note szériával, méghozzá a hajtogatható modellek miatt. Ez logikus lépésnek tűnik, ha megnézzük a statisztikákat: a Galaxy Note10 és a Note20 telefonokból 12,7 és 9,7 millió darab kelt el 2019 és 2020 folyamán, míg a Galaxy Z Fold foldable modellből egyedül 13 millió. Így ha a Samsung a Note eladások csökkenésével szemben a hajtogatható darabok iránti keresletnövekedést veszi figyelembe, teljesen értelmes dolog lenne a Note-ot a Flip és a Fold sorozattal helyettesíteni.

A jelentés szerint a dél-koreai cég emellett a Galaxy Note20 és a Note20 Ultra modellek gyártását is leállítja jövőre, amik már több mint egy éve jelentek meg.

Neked Ajánljuk