Egy delfinnel volt szexuális viszonya a gondozónőnek: tragédia lett a vége a NASA által támogatott kutatásnak – Femcafe.hu

Margaret Howe Lovatt kutatónő a delfinekkel végzett kísérletet, és egyes források szerint szexelt is az egyikkel. Sajnos a „szerelmi történetük” tragikus véget ért.

Dr. John Lilly egy különc idegtudós volt. 1961-ben megjelent, „Az ember és a delfin” című kvázi sci-fi könyve, amely rávilágított arra az elméletre, amely szerint a delfinek kommunikálni akartak (és valószínűleg tudtak is) az emberekkel. Lilly írásai felkeltették a tudományos érdeklődést a fajok közötti kommunikáció iránt, ami elindított egy bizarr kísérletet.

A NASA finanszírozta a kutatást

Frank Drake csillagász vezette az Ozma Projectet, a földönkívüli élet keresését más bolygókról kibocsátott rádióhullámok segítségével. Amikor elolvasta Lilly könyvét, Drake izgatottan vont párhuzamot sajátja és Lilly munkái között, ezért segített neki finanszírozást szerezni a NASA-tól és más kormányzati szervektől, hogy megvalósítsa elképzelését: kommunikációs hidat képezni az ember és a delfin között.

Lilly ezután felépített egy laboratóriumot, ahol a felső szinten munkaterület volt, alul pedig delfinház volt. Amikor a 23 éves helyi Margaret Howe Lovatt rájött, hogy létezik egy ilyen labor, odament érdeklődni, ugyanis bízott abban, hogy imádott gyerekkori történetei valósággá válhatnak, és az ember csakugyan társaloghat a delfinekkel.

Lapozz tovább!

Neked Ajánljuk