Dying Light 2 – Jól fog futni az előző generáció konzoljain – PC Guru

  • Dying Light 2 továbbra is jön PS4-re és Xbox One-ra
  • De az újgenerációs konzolokat is kihasználja
  • Sokkal nagyobb pályát kapunk, mint az előző részben

Mivel a Dying Light 2-t olyankor jelentették be, amikor a PS5 és az Xbox Series X/S még a kanyarban sem volt, és mivel akkor fog megjelenni, amikor a PS4 és az Xbox One már egyre inkább lemarad, jogos azt firtatni, hogy a játék egyáltalán megjelenik-e az előző generáció konzoljaira.

Dying Light 2-n dolgozó Tomasz Szałkowski szerint régóta a konzolok jelentik számukra a fő platformot, és mindent megtesznek, hogy PS4-en és Xbox One-on is maximálisan élvezhető legyen. Ennek érdkekében más projektjeikhez képest jóval előbb megkezdték a tesztelést, mert csak így tudták biztosítani, hogy az első résznél ambíciózusabb programot készíthessenek. 

Ha már itt járunk, a Techland azt is elárulta a WFCCTech-nek, hogy a Dying Light 2 négyszer nagyobb térképpel fog majd rendelkezni, mint az előző rész. Hogy mindez megvalósuljon, bevetették a CityBuilder nevű programot, amivel felépíthették a várost. Emellett használták a World Streaminget, ezzel elérték, hogy a játékosok töltőképernyő nélkül közlekedhessenek. Illetve a C-Engine is nagyban támogatja egy ekkora játéktér megalkotását. 

Neked Ajánljuk