Dátumot kapott a PS5-ös Uncharted: Legacy of Thieves Collection – PlayDome online játékmagazin – PlayDome online magazin

Játék

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

A Sony azt is újra megerősítette, hogy a gyűjtemény PC-re is el fog készülni. Csak épp később.

2021.12.07. 22:35 | GeryG | kategória: Játék

Idén ősszel robbant a bomba, hogy a PlayStation konzolok egyik legerősebb exkluzív franchise-ja, az Uncharted PC-re és PlayStation 5-re látogat. Nyilván e hírből főleg az első fele volt a nagy durranás, de a veterán rajongók arra is joggal kíváncsiak, hogy mit tudnak kihozni a fejlesztők PlayStation 5-ön a játékból.

A legfrissebb hírek szerint e kérdésre a választ nem is olyan nagyon soká meg fogjuk kapni. A Sony ugyanis pontos megjelenési dátummal látta el az Uncharted 4: A Thief’s Endet és az Uncharted: The Lost Legacyt magába foglaló Uncharted: Legacy of Thieves Collectiont, illetve egészen pontosan annak PlayStation 5-re érkező kiadását. És néhány extra információval is szolgáltak.

Ezek alapján PlayStation 5-ön három módban lehet majd elindítani a játékokat. A Fidelity mód a natív 4K-s felbontást kínálja fel 30 fps-sel, vélhetően ez mutat majd a legszebben. a Performance mód 4K-s felbontást és 60 fpst céloz meg, de vélhetően a grafika nem fog annyira jól mutatni. Végül a Performance+ módban a 120 fps lesz a cél, ehhez viszont csak 1080p-ben fog futni a játék. A fejlesztők azt ígérik, hogy szinte nem is lesznek töltő képernyők, kapunk 3D-s hangzást és természetesen a DualSense kontroller minden finomságát ki fogja használni a játék, beleértve a haptikus rezgéseket és az adaptív ravaszbillentyűket.

Az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PlayStation 5-re 2022. január 28-án fog megjelenni, megvásárolni pedig dobozos és digitális formában is lesz lehetőségünk. Akik korábban PlayStation 4-re digitálisan megvásárolták már a játékokat (akár külön-külön, akár egy csomagban), azok 10 eurós áron vásárolhatják meg hozzájuk a PS5-ös frissítést. Azoknak, akik PS4-re dobozos formában kapták meg a játékokat, szintén élhetnek az olcsó frissítéssel, viszont nekik minden alkalommal be kell helyezniük a játékok lemezét a PS5 konzolba. Ha valakinek optikai meghajtó nélküli PS5 van otthon, azok ebből az ajánlatból értelemszerűen kimaradnak, ahogy azok is, akik a PlayStation Plus ingyenes játékaként szerezték be anno Nathan Drake eddigi utolsó kalandját.

Ami pedig a PC-s változatot illeti, a Sony egyelőre nem ragasztott rá premierdátumot, viszont azt ígérik, hogy 2022-ben biztosan megkapjuk majd. Amit még tudni lehet, hogy az Epic Games Store és a Steam kínálatában egyaránt elérhető lesz a gyűjtemény. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló

Neked Ajánljuk