Csak egy újgenerációs Xbox lesz – Origo

Elkaszálta az olcsóbbik Anaconda modellt a Microsoft.

Egészen eddig arról volt szó, hogy a Microsoft a jövő év végén két darab új Xboxot dob piacra, az egyik az Xbox One S, a másik pedig az Xbox One X utódja lesz. Emögött az volt a ráció, hogy az Xbox One S-t váltó, Anaconda kódnevű gép olcsóbb lehet a PlayStation 5-nél és a Xbox One X utódjánál, ami vonzóbbá teheti a kevésbé keménymagos gamerek, és persze a szülők számára.

A jövő év végén érkezik a következő generációs XboxForrás: Microsoft

Az E3 2019 játékkiállításon ettől függetlenül végig csak az Xbox One X utódjáról beszélt a Microsoft, a Scarlett kódnevű eszköz testvéréről egy szót sem esett. A rendszeresen jól tájékozott Brad Sams informátorai szerint ennek oka, hogy elkaszálták az Anacondát, a jövő év végén csak a Scarlett kerül majd piacra.

A források szerint olcsóbbik újgenerációs Xbox halálához alapvetően két tényező vezetett.

Egyrészt a játékfejlesztőknek gondot okozott a két konzolra való fejlesztés, az Anaconda limitációit figyelembe véve tervezték a játékaikat, így azok nem aknázták ki megfelelő mértékben a Scarlett tudását. Ez kompetitív problémát jelenthet a Microsoft számára, hiszen a pletykák szerint a PlayStation 5 a Scarlettnél is nagyobb teljesítményű.

A másik megfontolás, hogy a jövő év végére már várhatóan széles körben elérhető lesz a Microsoft saját xCloud játékstreamelő szolgáltatása, így igazából nincs szükség az olcsóbb konzolra. Helyette az árérzékeny vásárlóknak a havidíjas szolgáltatására való előfizetést ajánlja majd a vállalat, hiszen ez az olcsóbbik konzolhoz képest is messze alacsonyabb kezdőköltséggel jár.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Neked Ajánljuk