Cracking/popping, recsegő hang alaplapból – PROHARDVER! Hozzászólások – PROHARDVER!

Sziasztok!

(Előszőr is remélem jó helyre írok, és nem rontok el semmilyen flow-t, itt a chat-en.)

Az alábbi probléma fordult elő nálam sajnos: egyszer, egyik napról a másikra, nem tudom már sajnos mi történhetett pontosan aznap, de a fülesem jobb kimenetén megjelent egy recsegő, crack, pop hang minden egyes médiaelem lejátszásakor, és a hang befejezésekor. Tehát, például elindítok egy YT videót, vagy Spotify-on egy zenét, a hang lejátszása előtt kattan egyet a jobb fülem, majd néha – ugyan ritkán -, de lejátszás alatt is, és végül, amikor véget ér a videó, zene, ismét kattan egyet a jobb fülem, mintha kontaktos lenne a kábel.

Előszőr azt hittem a fülessel lehet valami, aztán egy másikkal kipróbálva is szintén ezt tapasztaltam. Azután megpróbáltam az előlapi jack-ba dugni a fejhallgatókat, ott mind a kettő szépen működött, semmi, az előzőhez hasonló pattogást, kattogást nem hallottam, tehát a fülesek (és kábeleik) valószínűleg jók.

Aztán utána néztem a neten, hogy miket is lehetne csinálni a probléma kapcsán.
Egy MSI Z690 TORPEDO (DDR5) alaplapom van, ehhez felraktam a legújabb BIOS-t (7D32vA91), nem segített. Aztán olvastam, hogy van egy Firmware update (ALC4080/ALC4082 audio FW update tool), ami javított elvileg hasonló dolgokat, azt is felraktam. Na miután ezt felraktam a probléma megoldódott. Aztán másnap, a gép újraindítása után ismét beütött a sz*r. Utána próbálgattam a Realtek driver-t lepucolni, visszarakni, nem segített. Volt, hogy kikapcsoltam az XMP OC profilt, a Game Boost-ot például, és volt amikor random jó lett, viszont volt amikor semmi sem történt: teljesen inkonzisztens az egész.
Most már ott tartok, hogy állandó jelleggel crackel az egész jobb kimenet a fejhallgatón, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi van…
Esetleg valakivel történt hasonló, vagy talált rá megoldást, és tudna tanácsot adni mi tévő legyek?
Hálásan köszönöm mindenkinek a hozzászólását, előre is!

Üdv,
Mordai

Neked Ajánljuk