Berágtak a rajongók az új FIFA-játék miatt – hvg.hu

A menetrendszerűen érkező focis játék új felvonása szokatlan technológiával bővül, de ennek előnyeit főként az újabb konzolok tulajdonosai élvezhetik.

A sportjátékokról ismert Electronic Arts (EA) bemutatta az új FIFA-játékot, ami egy fokkal megint realisztikusabb élményt kínál majd a rajongóknak. De csak azoknak, akik a PlayStation 5-ön, az Xbox Series X/S-en, vagy a Google Stadián indítják a programot, mert az ezt biztosító technológia

csak ezeken a felületeken lesz elérhető.

Az Eurogamer szerint a helyzet komoly nemtetszést váltott ki a felhasználók részéről, akik nehezményezik, hogy új gépet kell vásárolniuk, ha igazi next-gen élményt szeretnének megtapasztalni. Ilyesmire azonban sokan nem hajlandóak, de az igazi probléma, hogy a rendszert még PC-kre sem készíti el az EA.

A fejlesztést egyébként HyperMotionnak nevezi a cég, amely az ígéretek szerint a gépi tanulásos megoldásokkal, illetve a valódi játékosok mozgásait keverve állít elő mozdulatokat, hogy azok olyannak tűnjenek, ahogy a valóságban is kinéznek. Erről maradnak le tehát a régi eszközök tulajdonosai, mert a funkció csak a fent említett készülékeken lesz aktiválható. (A játék attól még persze el fog indulni a korábbi masinán is, csak az újdonság nem lesz ott.)

A FIFA 22-t idén október 1-től lehet beszerezni Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PS4-re, PS5-re, Google Stadiára és PC-re, illetve egy Nintendo Switches változat is készül, Legacy Edition címmel.

Neked Ajánljuk