Az Xbox „nyerte” az idei E3-at – theGeek

Az ICO Partners elemzése szerint a Microsoft konferenciája húzta be az idei E3-on a képletes győzelmet.

A cég figyelemmel követte az E3 során publikált cikkeket, és ezek tekintetében az Xbox brand jött ki a csúcson közel harmincezer említéssel. A Nintendo hozta a második helyet kb. huszonötezer, a PlayStation pedig a harmadikat húsz- és huszonötezer közötti említéssel. Ezt azért is érdemes megemlíteni, mert tavaly a PlayStation brand kevesebb említéssel is hozta az első helyet. Tény, hogy az ICO Partners idén kiszélesítette a skáláját, ami miatt torzulhatott valamelyest a helyzet. A legnagyobb javulást így is a Nintendo hozta össze: tavaly még szépen lemaradva volt második, de idén már stabil második hely jött össze nekik.

A játékok tekintetében meg nem lepő módon a Cyberpunk 2077 hozta az első helyet, amit a Final Fantasy VII Remake és a Marvel’s Avengers követett a dobogón. Meglepő, hogy az Xbox első helye ellenére a Gears 5 és a Halo Infinite viszonylag gyenge eredményt produkált, holott elvileg a brand két húzó IP-jének legújabb felvonásáról van szó. (Az első ötben ott van még amúgy a Star Wars Jedi: Fallen Order, továbbá a Watch Dogs: Legion is.)

És mi a helyzet a külsős, third-party kiadókkal? Valahol várható volt, de a Square Enix hozta az első pozíciót (elvégre a Final Fantasy VII Remake és a Bosszúállók-játék is hozzájuk köthető…), és őket a Ubisoft és az Electronic Arts követi fej-fej mellett, majd egy kis lemaradással a Bethesda, illetve egy utcahosszal lemaradva a Bandai Namco, a Konami, a Devolver Digital és a SEGA jön.

Talán nem túlzás ezt mondani, de az idei E3 csendes volt. Ez várható volt, ugyanis a Sony és a Microsoft is nyíltan a következő generációs konzoljára összpontosít. Ha a Sony esetleg visszatérne Los Angelesbe jövőre, akkor nagy műsor lehet a 2020-as E3. Ha nem, akkor is, hiszen ott nevezheti hivatalosan is el a Microsoft a következő generációs Xboxot, ami Project Scarlett névre hallgat. (Most még nem is tudják, mi legyen a neve.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love

Neked Ajánljuk