Az én gépem megkaphatja majd az Apple új operációs rendszerét? – hvg.hu

Bár csak ősszel érkezik meg hivatalosan a legújabb MacOS, a Monterey, azt már tudni, milyen gépek fogják megkapni.

Egy-egy új operációsrendszer-verzió érkezése előtt mindig felmerül a kérdés, mennyire megy vissza a múltba a fejlesztő, azaz mennyire régiek azok a készülékek, amelyekre még ráengedi az új rendszert. A napokban bejelentett iOS 15 esetén igen nagylelkű volt az Apple, és például- eltérően a híresztelésektől – még az iPhone 6s-re is fel lehet majd tölteni az új rendszert.

Sajnos nem ilyen rózsás a helyzet a Mac gépek esetében, és mert az ilyen gépe a jelenlegi legújabb verziót futtatja, az még egyáltalán nem garancia arra, hogy a legújabbat a MacOS Montereyt is telepíteni lehet majd rá, bár azért a lenti lista azt mutatja, itt is lesz bőven választék.

©

Ez a verzió nem hozott alapvető változásokat az elődhöz, a Big Surhöz képest, de azért csiszolgattak, finomítottak rajta. Kérdés, ez mennyiben vigasztalja majd azokat, akik már nem kaphatják meg az új rendszert. Íme a lista azokról a gépekről, amelyekre telepíthető a MacOS Monterey:

  • iMac: 2015 második fele és későbbi modellek,
  • iMac Pro: 2017 és későbbi modellek,
  • MacBook: 2016 eleje és későbbi modellek,
  • MacBook Air: 2015 eleje és későbbi modellek,
  • MacBook Pro: 2015 eleje és későbbi modellek,
  • Mac Pro: 2013 második fele és későbbi modellek,
  • Mac mini: 2014 második fele és későbbi modellek.

Mindenesetre akár megkaphatja a gépe, akár nem, már most letöltheti az új operációs rendszer háttérképét. A rendszer első bétájában cask egyetlen új háttérkép található, ami világos és sötét változatban egyaránt elérhető. A képeken a kaliforniai Monterey elvont illusztrációja látható, hasonlóan a tavalyi macOS Big Sur alapértelmezett háttérképéhez. A mostani háttérképeket, több korábbival egyetemben, innen töltheti le teljes felbontásban. Elég valószínű egyébként, hogy az Apple idén ősszel ismét új háttereket ad majd a macOS Monterey hivatalos kiadásához, amely jelenleg bétaverzióként érhető el a felhasználók számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk