Az első komolyabb részletek a Grand Theft Auto 6-ról? – theGeek

A Redditen egy eléggé részletes, vázlatosan összerakott poszt bukkant fel a Rockstar következő nagy játékáról (hacsak nem csinálnak valami mást…), a Grand Theft Auto 6-ról.

Eszerint az új Grand Theft Auto 2012 óta áll fejlesztés alatt (azaz a 6-ot egy évvel az V kiadása után már elkezdték), de a gyártás 2015 közepén indult csak be igazán, de akkor is jegelve volt a Red Dead Redemption 2 miatt, ami ugye tavaly ősszel jött ki. Mindegyik stúdió dolgozik a projekten, aminek PROJECT AMERICAS kódneve van. Helyszínileg Vice City-ben, továbbá egy kitalált, de Rio de Janierón alapuló városban játszódhat. Lesznek lineáris (nem nyílt világú) küldetések Liberty City-ben is (hasonlóan a Grand Theft Auto V-ben Ludendorffhoz), és állítólag Kuba is felbukkanhat. Ezért is a kódnév: Észak-, és Dél-Amerika is fel fog tűnni a játékban, ami a realizmust és az árkád játékmenetet kombinálja, de NEM lesz olyan valószerű mint a Red Dead Redemption 2 volt. Mindössze egy férfi (és nem női) főszereplő lesz, időszakilag pedig az 1970-es, 80-as évek során fog játszódni a Netflix Narcos című sorozata által ihletett történet, és ahogy haladunk előre az időben, úgy fognak változni az épületek és a járművek is (amik közül a régebbiek egyre drágábbak lesznek – teljeskörű gazdaság). Lesz egy fejezetes rendszer is, hasonlóan Quentin Tarantino filmeihez vagy a RDR 2-höz.

Egy feltörekvő drogbáró-utánzatot, Ricardót fogjuk irányítani, de egy másik szereplő, Kacey is fontos lesz a narratívában. Eleinte csak utcai „drogimportőrök” leszünk Vice City-ből a dél-amerikai területeken, de aztán kapcsolataink révén felemelkedünk, így több városban – illetve a történetben nagy szerepet játszó, hatalmas börtönben – is ismerni fogják a nevünket. A drogbirodalmunk építése hasonló lesz a Vice City Storiesban látottakhoz, de kb. a GTA Online szintjére felemelve. A drogbárók között lesz egy fiatalabb Martin Madrazo is, és a családuknak (az apa a vezér ekkor) lesz pár küldetésünk. Fontos lesz az időjárás is, így lesznek árvizek és tornádók is például. A Rockstar szeretne a korszakhoz méltó, 70-es, 80-as soundtracket, de itt még nem döntöttek erről.

A Red Dead Redemption 2/Max Payne 3 párosához hasonlóan csak nálunk lehetnek fegyverek, így nem lesz arzenálunk a hátsó zsebünkben. A személyes járművünk is az RDR2 gondolatait veszi át (ebben tárolhatjuk a felszerelésünket, így a pajzsunkat is, ami látható is lesz ezúttal). Sok feliratra készülhetünk (mint a Max Payne 3-ban): a karakterek a natív nyelvükön (ez nagy eséllyel spanyol és portugál lesz) fognak beszélni mint a Narcosban. A HIV-fertőzésekkel és az akkori migrációs krízissel is foglalkozni fog a sztori. Lesz benne egy Fidel Castro-utánzat is.

A Grand Theft Auto VI a poszt szerint NEM fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra, hanem csak a next-gen Xboxra (Project Scarlett) és PlayStationre (PlayStation 5?) fog kijönni, de nem tudni, mikor. Még pre-alpha státuszban van, így a helyszínek és részletek még változhatnak. És egy másik játékon is állítólag dolgozik a Rockstar, ami a Bully 2 lehet, főszerepben Jimmy-vel, aki épp az egyetemet kezdi meg…

Persze mindez nem megerősített.

Forrás: Reddit

Spread the love

Neked Ajánljuk