Augusztusban jön a Huawei új rendszere, az EMUI 10 – hvg.hu

Maga a Huawei erősítette meg, mikor mutatja be EMUI nevű felületének új, 10-es főverzióját. A dátum azonban nem csak emiatt lehet érdekes.

Össztűz alatt a Huawei

A Trump-adminisztráció előbb főellenséggé nevezte ki a Huaweit, majd a vállalat magabiztossága és felhasználói lelkesedés megtépázása után, úgy tűnik, kihátrál az amerikai vállalatok számára elrendelt embargóból. Kérdés, hogy a Huawei megbízik-e ezután az amerikai beszállítókban, vagy inkább saját lábakra próbál állni.

A Huawei az Android mellett az EMUI nevű felületet is használja, amelyet természetesen folyamatosan igyekszik frissíteni – többek közt új funkciókkal. Jelenleg a 9-es változat érhető el, ám a kínai cég mérnökei már javában dolgoznak a 10-es rendszerverzión.

Utóbbi megjelenése még várat magára, azt viszont már tudni, mikor láthatja meg először a közönség: a Huawei most azt közölte, az augusztusban esedékes fejlesztői konferencián többek közt erről is szó esik majd. Az EMUI 10 újdonságairól gyakorlatilag semmit nem tudni, csak annyit, hogy a platform a Q jelzésű, 10-es Androidra épül.

Az augusztus 9-én kezdődő fejlesztői konferencia egyik érdekes kérdése, hogy a Huawei vajon előáll-e HongMeng OS nevű rendszerével, amelyet részben a velük szemben elrendelt (majd feloldott) amerikai szankciók miatt kezdtek el fejleszteni. Noha a Huawei erről semmit nem közölt, egy fejlesztői konferencia tökéletes apropó lenne az új OS leleplezésére.

A HongMeng 60 százalékkal fürgébb az Androidnál, legalábbis erről számolt be a kínai média, de az értesüléseket a Huawei alapítója is megerősítette. Ugyancsak ő volt, aki megosztotta: saját rendszerük gyakorlatilag mindenre, még routerekre is felmegy.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk