Annyi áramot eszik az EVGA új 3090 Ti videókártyája, hogy ingyen ad tápot hozzá a gyártó – PC Fórum

Az EVGA a napokban egy olyan videókártyát dobott piacra, ami egy alapvetően szokatlan kiegészítővel érkezik a termék dobozában. A már nevében sem egyszerű új EVGA GeForce 3090 Ti Kingpin Hybrid Gaming-hez ugyanis a kézikönyv, a kábelek és adapterek mellett egy komplett, méghozzá brutális méretű tápegységet is ad a gyártó.

A nem kevesebb, mint 1600 wattos tápra azért van szükség, mert a kártya fogyasztása minden társa fogyasztását felülmúlja, és az 1250 Wattot is elérheti, az extrém magas órajelének köszönhetően. Utóbbi esetében akár az 1950 MHz-et is elérheti, ami még a 3090 Ti-s kártyák között is kiemelkedően magas.

Az EVGA új 3090 Ti Kingpin videókártyája, tápegységgel a dobozábanAz EVGA új 3090 Ti Kingpin videókártyája, tápegységgel a dobozában

A fogyasztáson az sem segít, hogy az adapteren a GPU mellett 24 GB-nyi GDDR6X videómemória is megtalálható, ami szintén rekordgyorsan kerül meghajtásra. A memória effektív órajele a 21.000 MHz-et is elérheti, sávszélessége pedig a mágikus 1000 GB/s-os határon is felülemelkedik. Mindehhez képest az, hogy az EVGA még egy hibrid RGBA hűtőt is ad a kártya mellé, szinte már hétköznapinap tekinthető.

Az RGB világítással is felturbózott hibrid hűtés már szinte snassznak tekinthetőAz RGB világítással is felturbózott hibrid hűtés már szinte snassznak tekinthető

Az EVGA a GeForce 3090 Ti Kingpin Hybrid Gaming-ért az 1600 wattos táppal és a hibrid hűtővel együtt 2500 dollárt (960 ezer forintot) kér, adók és vám nélkül. Ugyanakkor azoknak, akik esetleg arra gondolnak, hogy a kedvező ár nyomán mindjárt egy tucatot is vesznek belőle, van egy rossz hírünk: a cég ugyanis háztartásonként csak egyetlen darab rendelését engedi meg.

Neked Ajánljuk