Állítólag készül a Horizon Zero Dawn remaster változata és egy másik, a játék világában játszódó különleges projekt – IGN Hungary

A 2017-ben megjelent Horizon Zero Dawn meglepően nagy siker lett a maga 20 milliós eladásával, ha figyelembe vesszük, hogy egy új franchise-t indított útjára. Idén tavasszal megjelent folytatása, a Forbidden West egy jobb játék lett, ám ennek ellenére valahogy mégsem lett olyan felkapott (a legnépszerűbb elmélet, hogy az Elden Ring teljesen elvonta róla a figyelmet), a Sony pedig gyanúsan nem beszélt még róla, hogy mennyit adtak el a játékból. De ettől még a fejlesztő Guerrilla Games tovább foglalkozik a szériával, amit most egy szivárgás is alátámasztott.

Először az MP1ST jelentette, hogy tudomásuk szerint készül a Zero Dawn feljavított változata, ezt pedig nem sokkal később a VGC is megerősítette a saját, névtelen forrásaira hivatkozva. Ez a verzió állítólag felhozza a 2017-es játékot a Forbidden West grafikai szintjére: új karaktermodellek, fényhatások és animációk lesznek benne. Emellett hozzáférhetőség opciókkal is telepakolják és lesznek benne különféle grafikai üzemmódok. Habár kicsit korainak tűnhet egy öt éves, mai szemmel sem ronda játék feljavítása, a Sony rákapott mostanában a grafikai frissítésekre, lásd The Last of Us Part 1.

 

Ettől talán érdekesebb, hogy a Guerrilla állítólag egy multiplayer Horizon játékon is dolgozik, amely PC-re és PlayStationre is érkezik. A VGC tudomása szerint a stúdió már korábban is szeretett volna többjátékos módot készíteni a franchise-hoz, a Zero Dawnhoz kooperációs módot terveztek, de végül úgy döntöttek, hogy inkább a játék más területeire fókuszálnak. A Sony állítólag szerette volna, ha a Forbidden Westbe belekerül a játékmód, de a Guerrilla úgy látta jobbnak, ha egy külön projektként vagy a harmadik részben valósítják meg.

Amit biztosan tudunk, hogy a készül a PSVR 2-höz a Horizon: Call of the Mountain, illetve a széria történetét feldolgozó Netflix-sorozat. A Forbidden West nagy DLC-jét pedig úgy tűnik, hogy előre elszólták.

Forrás: MP1ST, VGC

Neked Ajánljuk