Akkor az érdeklődés a Microsoft előfizetéses PC-je iránt, hogy máris elfogytak az ingyenes helyek – hvg.hu

A felhőalapú Windows 365-öt havidíj ellenében lehet igényelni, de a Microsoft ingyenes verziót is biztosít belőle, hogy a felhasználók fizetés nélkül kipróbálhassák. Az érdeklődők azonnal ráugrottak.

Annyi ember ugrott rá az ingyenes Windows 365-re, hogy a Microsoftnak egy nap elteltével be kellett szüntetnie a lehetőséget, mert már a szerverek sem bírták a hirtelen jött rohamot – írta a The Verge.

A Windows 365 a redmondi szoftvergyártó felhőalapú PC-je, melyhez egy konkrét havidíj ellenében juthatnak hozzá a felhasználók, távolról. Az előfizetők nem kapják meg a gépet, illetve más eszközt sem, csupán a Windows 10-es környezetet, amelynek működtetését a cég biztosítja.

A felhőalapú lehetőség elsősorban azoknak jöhet jól, akik nem rendelkeznek modern, megfelelően erős számítógéppel, illetve olyan szoftverekkel, amik a legtöbb windowsos PC-n megtalálhatók. A Windows 365 másik előnye, hogy nemcsak hozzáférést enged ezekhez a programokhoz, hanem szinte bármilyen készüléket befogad – így akár egy táblagépről is elérhető a sok eszköz.

A Microsoft a hivatalos indulás előtt egy ingyenes tesztidőszakot is meghirdetett, amelyre a megfelelő csatornákon át lehetett jelentkezni. Ennek azonban már egy nap után vége szakadt, mivel olyan sokan jelezték az igényüket. Az nem egyértelmű, hogy pontosan mekkora körről van szó, a rohamot mindenesetre jól mutatja, hogy a meghirdetett ingyenes helyek

alig 24 óra alatt elfogytak.

Azt nem tudni, hogy a Microsoft a későbbiekben is biztosít-e hasonló lehetőséget.

A Windows 365 egyébként kifejezetten drága. Egy egymagos, mindössze 2 GB RAM-os, 64 GB-nyi tárhellyel rendelkező gépet havi 6 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet bérelni. Az ennél fejlettebb konfigurációkért (többek közt 32 GB RAM, 512 GB szabad hely) már 40-50 ezer forintot kell letenni az asztalra. Ugyanúgy havonta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk