A Sony főnöke személyesen tett panaszt az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán – Game Channel

Úgy tűnik, hogy a Sony továbbra sem törődött bele abba, hogy a Microsoft bejelentkezett az Activision Blizzard felvásárlására, a japán vállalat fejese, Jim Ryan személyesen repült Brüsszelbe panaszt tenni a felvásárlással kapcsolatban.


Mind a filmiparban, mind a játékvilágban komoly problémát szokott okozni, ha egy stúdió túlságosan is sok mindenre ráteszi a kezét. A játékiparban jelenleg pont ez zajlik, hiszen a Microsoft a ZeniMax / Bethesda után az Activision Blizzardot is kiszemelte magának.

A Sony nem véletlenül aggódik a vásárlással kapcsolatban, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a Call of Duty-sorozat Xbox-exkluzívvá válna a vásárlást követően. A Video Games Chronicle megbízható forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment igazgatója személyes repült Brüsszelbe panaszt tenni az üzlettel kapcsolatban.

Közben a Microsoft hivatalosan is beadta a vásárlási kérelmet az Európai Bizottsághoz, az EB pedig november 8-at adta meg határidőnek: ekkor fogják eldönteni a versenybiztosok, hogy jóváhagyják-e az üzletet, vagy pedig további vizsgálatot rendelnek el. Az ügy tehát még koránt sincs lezárva, kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Neked Ajánljuk