A SEGA továbbra is ígéri, hogy kijavítja a Sonic Origins hibáit – theGeek

A Sonic Origins a legfeleslegesebb újrakiadások egyike volt (három Mega Drive-os/Genesises, illetve egy Mega CD-s/SEGA CD-s játék…).

A Sonic Originsről régebben írtuk, hogy a remasterelésért felelős stúdió, a Headcannon Games alapítója egyáltalán nem örült annak, hogy mennyire is összecsapott munkát adott végül a SEGA ki a kezei közül. Ezt el kell magyaráznunk: a Sonic Origins négy játékot tartalmaz. A Sonic első és második részét Christian Whitehead és a Headcannon hozta össze, míg a Sonic CD remasterelését Whitehead valósította meg a saját Retro Engine-jével. Ezeket a SEGA aztán házon belül fejlesztette ki és kódolta le.

Az eredményről írtuk, hogy finoman szóval is problémás. Azóta eltelt majdnem egy hónap, és a japán kiadónak továbbra is csitítania kell a joggal kritikus közösségét, hogy elmondja: több hibát is ki fognak javítani! Katie Chrzanowski, a Sonic the Hedgehog franchise közösségi médiás menedzsere a Twitteren megköszönte a türelmünket. A csapat eddig is meghallgatta a játékosokat, és most is sok hibajvításon dolgoznak, és amint több információjuk lesz, valamilyen hivatalos üzenettel jelentkezni fognak.

Úgyhogy még azt sem tudjuk, hogy mikor fogják azt a patchet kiadni, de lenne mit kijavítani. A Sonic 3 & Knucklesben a collision detection hibázik, mind a négy játékban glitchek vannak a hangok körül (amik néhol túlzottan el vannak némítva), a szélesvásznú felbontások esetében a keretek hibáznak, Tails mesterséges intelligenciája furcsa.

Egy modder, Xanman eleinte dolgozott is egy nagy modon a Sonic Originshez. A BetterOrigins több bugot és hibát javított volna ki… aztán ezt végül leállította. Azt írta, hogy leállítják a fejlesztést a projekt körül, ugyanis elég mélyen átnézte a Sonic Origins fájljait, és arra a következtetésre jutott, hogy a játék „abszolút sz_r”. Úgyhogy eléggé nagy lehet a baj, ha egyszerűen maguk mögött hagyták az egészet.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a Sonic Origins miatt az eredeti játékok már nem érhetőek el például a Steamen. Helyette itt a Denuvóval megspékelt kollekció. No comment.

Forrás: VGC

Spread the love

Neked Ajánljuk