A Samsung vezérigazgatója szerint 5 év múlva már nem fogunk okostelefonokat használni – hvg.hu

Okostelefonok nélküli jövőt vizionál a Samsung, és ehhez éppen a Galaxy Foldot tartja az átvezető eszköznek.

Az elmúlt tíz év volt az okostelefonok kora, most valami más következik – ezt a meglepő kijelentést tette DJ Koh, a Samsung vezérigazgatója. Szerinte az új korszak már az idei évben elkezdődik, miután lassan integrálódnak az IoT-eszközök (IoT, a dolgok internete), az 5G és a mesterséges intelligencia.

A Samsung tervezőcsapatának vezetője, Kang Yun-Je is hasonlóan vélekedik: úgy gondolja, hogy az okostelefonok immár elérkeztek a határaikhoz, ezért is terveztek a csapatával valami újat, egy összehajtható telefont, a Galaxy Foldot (ami a sok megpróbáltatás után talán végre tényleg piacra kerül). Emellett persze más eszközökre is összpontosítanak, amelyek egyre nagyobb befolyást gyakorolnak a piacra. Ilyenek például az intelligens fülhallgatók vagy az okosórák. Öt év múlva az emberek számára természetes lesz, hogy magukon viselik a kijelzőt – fogalmazott Yun-Je a The Independent újságírójának.

Egyetért az előzőekkel a Kona nevű, AI-szoftver fejlesztő cég társalapítója, Diego Cibilis is, aki szerint a jövő a Star Trekben vagy a Különvélemény című filmben felvázoltakhoz fog hasonlítani. Az okostelefont egy nagyszerű eszköznek tartja, ami átmenet az asztali számítógépek és a „szabadság számítástechnikája” között. Szerinte a jövőben a felhasználó már nem hordja magánál egy külön eszközön a kijelzőt (legfeljebb a ruhába szőve), mindenütt jelen lesznek ugyanis az összekapcsolt, többképernyős eszközök, ezeken lehet majd elvégezni azokat a feladatokat, amelyeket ma még az okostelefonunkkal oldunk meg.

[Lehetne tanulni a Samsung vezérétől, aki nem félt beismerni, elsiették a Galaxy Foldot]

Ilyen kijelzők lehetnek a járművekben, vagy a falakba integrálva, de akár a csuklóján is hordhatja ezeket a felhasználó. Végső soron az üzenetek elolvasása vagy a zenehallgatás szempontjából mindegy, hogy hol van ez a bizonyos képernyő. Cibilis biztos abban, hogy néhány éven belül egészen új eszközök fognak megjelenni.

Ha érdeklik a mobilos világ fejleményei, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk