A Samsung után a Huawei sem meri még piacra dobni összehajtható mobilját – hvg.hu

A jelek szerint a Huawei sem áll (teljesen) készen arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban kiadja összehajtható Mate X telefonját. Úgyhogy csúsztatnak. Igaz, a Samsunggal ellentétben ők legalább tudják, mennyit.

A Samsunggal történt fiaskót is figyelembe véve a Huawei úgy döntött, dolgozik még kicsit a barcelonai MWC-n bemutatott Mate X telefonján, ezért három hónappal később, szeptemberben adják ki a készüléket – nem iparági pletyka ez, maga a kínai gyártó közölte, többek közt a CNBC-vel, pénteken.

A Mate X megjelenésének késleltetése a kínai gyártó szerint nem függ össze az amerikai kormányzat ellenük hozott intézkedéseivel, csupán óvatosabbak, mert úgy vélekednek: olyan termékkel szeretnének előállni, amely a gyártótól megszokott minőségű, és amiben a felhasználók nem csalódnak.

A Mate X-et a februári barcelonai MWC alkalmával a helyszínen mi is leteszteltük, akkor azt írtuk: a mobil nem csak jól és futurisztikusan néz ki, hanem éppen annyira jól működik a való életben is, mint ahogy az “papíron” (a prezentáció alapján) tűnt. (A linken több fotót és videót is talál a készülékről.)

A Huawei döntése a Samsunggal történtek fényében nem csak érthető, logikus lépés is. A dél-koreai cég renoméját ugyan nem tépázta meg (annyira) saját mobilja csúsztatása, de kétségkívül kellemetlenül napokat éltek meg, amikor a sajtónak kiküldött első tesztelefonok képernyői pár óra után bedöglöttek. Pedig a gyártó rendkívül magabiztosan kommunikálta a Fold érkezését. Március végén egy videót is közzétettek, hogy megmutassák, milyen profi körülmények közt tesztelik a készülék hajlíthatóságát.

©

A baj azonban beütött, a siralmas teszteredmények után a gyártó elkezdte visszakérni a tesztpéldányokat, a készülékre leadott előrendeléseket pedig törölték. Az ügynek az sem tett jót, hogy a probléma forrását kinyomozó iFixit videója után a Samsung lényegében eltávolíttatta a cikket, amely egyértelműen kimondta, mi a gond a Galaxy Folddal. Korábban felröppentek olyan hírek, hogy a mobil júniusra kész lehet, ám a Fold azóta sem került a boltokba. Ennek ellenére többen úgy vélik, a készüléket még nem kell temetni.

Ezek után duplán érthető a Huawei lépése, habár a történethez hozzátartozik, a kínai gyártó is túl magabiztosnak tűnt egy ponton. Április végén, amikor már rég a Samsung bakijáról szóltak a hírek, a Huawei egyszavas reakciójában úgy fogalmazott: ők nem tolják el. Hát, ezt egy kicsit elkapkodták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk