A Samsung kijelzői dominálnak az iPhone-okban – Mobilarena

Tök jó, hogy bizonyos sztenderdek alapján vizsgálják a kijelzőket de egy elég fontos részt kihagynak és ez a “quality check”. Értem ezalatt a “dirty screen” effektet ami Samsung kijelzők esetén elég csúnya eredményeket szokott hozni -nem reprezentatív ez csak személyes tapasztalat S22, S21Fe és Nokia X30 után. Továbbá a homogenitás (nem fényerő) és a gyatra betekintési szög (nincs color shift csak zöld vagy kék réteg jelenik meg adott esetben pár fokos billentésnél is).
Hosszú távon az image retention -t is lehetne vizsgálni.
Illetve mekkora eltérések vannak, 5-10-15 eszköz között.

S22 dobozból kivéve jobb oldala rózsaszínben pompázott. Hogy ment át a QC -en az idei év Samsung zászlóshajója? A brutál kék layerről nem is beszélve, kb 10 fokkos billentésnél. Elfogadhatatlan szerintem egy ilyen értékű (mind presztízs mind pénz) telefonnál. Mekkora a szórás? A teszt készülékek válogatottak? Soha egyetlen ilyen hibával nem találkoztak a MA -nál?

Jó példa, RTING.com főleg TV -ket tesztelnek és mivel rossz tapasztalatuk volt a gyártó által tesztre bocsájtott TV -kkel (értds, válogatott panellal rendelkező TV -ket küldtek nekik) átálltak és saját pénzből kereskedelmi forgalomból vásároltak teszt TV -ket, hogy ne legyen a user meglepődve amikor megveszi az IPS panelos LG TV -t és fekete helyett szürkét lát a fos kontrasztarány miatt, holott ez lehet picit manipulálva volt a tesztkészüléken a gyártó által így félrevezetve a vásárlót.

Lehet, hogy a Display Mate ezt górcső a lá veszi és csak én nem vagyok elég figyelmes de mainstreamebb siteok mint a MA, GSMArean vagy PhoneArena ilyeneket ilyen nem szokott kiemelni.

Kíváncsi lennék az Apple mennyivel magasabb minőségellenőrzési sztenderdet tart be a kijelzők terén ami adott esetben indokolja a magasabb vételárat függetlenül, hogy Samsung kijelző van benne -mondjuk egy Samsunghoz viszonyítva.

Engem nem érdekel a peak brightness meg a végtelen kontrasztarány ha este vak sötét szobában minimum fényerő mellett a nem teljesen fekete színmegjelenítés (tehát nem #000000) ugyan olyan ócska mint az ezeréves Galaxy S4 -en.

Neked Ajánljuk