A Pocket Analog most kapta meg a régóta várt jailbreaket – Androbit techmagazin

Úgy tűnik, az analóg zsebvezérlők feltörik a börtön kütyüit.

kép: Analóg / Kotaku / Se_vector (részvényharc)

Az Analogue Co.’s Pocket mindig is megragadta a fejeket: az első a létért A valaha bejelentett legautentikusabb Game Boy cseremajd a Szokatlanul sokáig tart hogy végre kijöjjön. De gyere ki belőle, és nagyon jó volt. Egyesek számára a legnagyobb hátránya az volt, hogy elavult és egyre drágább fizikai kazettákra volt szükség a játékokhoz, mint pl.JavarésztNem csak a megfelelő ROM fájlokat tudja betölteni. A Pocketnek valóban szüksége volt valamire, amit a gyerekek “jailbreaknek” neveznek, legalábbis akkor, ha beteljesíti azt a fantáziát, hogy a legjobb Game Boy eszköz legyen. Ma ez a jailbreak csak becsúszott az oldalajtón.

Egyszerű teríték: Amikor a Pocketet tavaly decemberben végre kiadták, csak a legcsupaszabb operációs rendszer volt benne, és hiányzott belőle a rendszer számos ígért funkciója, például a játék előrehaladását támogató állapotok mentése. (Az Analogue nem adta ki az eredetileg bejelentett Atari Lynx, Neo Geo Pocket vagy TurboGrafx-16 bugos adaptereket sem.) Valamivel azelőtt, hogy az eszköz valóban elkészült a kezükben.

Ugyanez igaz azokra a leendő fejlesztőkre is, akik arra vágytak, hogy az új gépet szórakoztató, új dolgokra késztessenek. A zsebben kettő van Field Programmable Gate Arrays (FPGA-k)amelyet a programozók átkonfigurálhatnak, hogy megközelítsék egy másik eszköz hardverét. Kiválóan alkalmas klasszikus videojáték-rendszerek emulálására, és a hobbi fejlesztők minden bizonnyal kihasználhatnák ezt, talán új FPGA magok kifejlesztésével – vagyis olyan szoftverekkel, amelyek megmondják az FPGA-knak, hogyan konfigurálják magukat –, hogy több konzolt emuláljanak. De ez a funkció is késik.

Gyorsan előre a mai napra. 8:01 csendes-óceáni idő szerint Az Analogue végre kiadott egy új verziót Pocket’s Analogue operációs rendszerhez. Az analóg OS v1.1 béta verziója a régóta várt “Könyvtár” és “Memories” funkciókat tartalmazza; Az első az Ön által listázott játékokról mutat információkat, a második pedig alapvetően a mentési állapotokat mutatja. Az 1.1-es verzió végre feloldja a rendszert a fejlesztők számára, Az “openFPGA” becenév alatt. Példaként arra, hogy mit érhetnek el a hobbik az újonnan feloldott, analóg FPGA-kkal OpenFPGA kernel megjelent Ez szimulál űrháború!És a Az egyik első videojáték. fizetés.

És az volt. Szép és szükséges frissítés, de nem ez volt az a jailbreak, amit sokan reméltek. Találkozunk még hat hónap múlva! (Valójában az analóg analóg, valószínűleg nyolc.)

De aztán.

Körülbelül három órával később, délelőtt 11:23-kor létrejött és feltöltött egy Spiritualized1997 nevű fiókot a Githubon, amelyet kevesebb mint 24 órával ezelőtt hoztak létre. OpenFPGA-GBA nevű adattár; Egy perc múlva fel lett töltve A másik az úgynevezett openFPGA-GB-GBC. Minden adattár egy letölthető fájlt tartalmazott. „A Game Boy Advance Pocketen való futtatásához kövesse ezeket az utasításokat” – olvasható a GBA-tárolóhoz mellékelt utasításokban, amelyek elmagyarázzák az 1.0.0 Spiritualized1997 GBA mag Pocketre történő telepítésének és a ROM-fájlok futtatásának öt lépését. A második adattár hasonló utasításokat adott, de Game Boy és Game Boy Color ROM-okat futtató kernelekhez.

Összefoglalva: Ma az Analogue Pocket képes harmadik féltől származó FPGA magok futtatására. Három óra 22 perccel később a két legnépszerűbb támogatott Pocket PC titokzatos módon új, harmadik féltől származó FPGA magot kapott, amely képes arra, amit a Pocket megjelenése óta mindenki szeretett volna: játékokat tölthet be a microSD-kártyán tárolt ROM-fájlokból. Ez… ez végre jailbreak?

Igen igen ez az. Vagy inkább végre jailbreak elkezdtemmert a Nintendo jelenlegi v1.0.0 kernelje csak az első hulláma annak, ami nyilvánvalóan hosszabb, fenntarthatóbb bevezetés lesz.

Szóval mi folyik itt? Ki a Spiritualized1997, és hogyan fejlesztették ki és adták ki a zsebbeli analóg GBA és GB/GBC magokat az Analogue OS v1.1 béta legalább három óra után, amely lehetővé tette az ilyen dolgok futtatását? Miért olyan új a fiókjuk?

A legtöbb megfigyelő elmélete – hogy világos legyen, Kotaku Nem lehet megerősíteni – ez Rohani 1997 Kevin “Keftris” Horton, a szimulációs szcéna legendája és az FPGA emuláció szakértője az összes analóg FPGA-alapú játékgépünk mögött. Dolgozott tovább analóg NT mini (ami 8 bites NES-játékokat játszott), a Szuper NT (SNES játékok), és Mega Sang (Sega Genesis játékok), és persze a zseb.

Kevtris körülbelül 40 perccel két váratlan FPGA mag betöltése után feliratkozik a népszerű Classic Gaming Discordra.

Kevtris körülbelül 40 perccel két váratlan FPGA mag betöltése után feliratkozik a népszerű Classic Gaming Discordra.
képernyőkép: Kotaku

Horton története (most Dr. Seuss könyvére gondol) nem hivatalos “jailbreak” firmware-t adott ki az általa fejlesztett analóg konzolokhoz, 2017-től kezdve, amikor feltöltötte az első jailbreak firmware-t egy NT minihez. A Core Store hivatalosan is megnyílt! Az AtariAge fórumon írtákutalva arra a lehetőségre, hogy az NT minijátékokat számos rendszerről futtathatják, addig csak fizikai kazettákból töltött 8 bites Nintendo játékokkal.

És ha ez kétséget hagyna, hozzátette: “Igen, ez azt jelenti, hogy most ROM-ok futnak!”

És így azóta minden analóg konzolról eltűnt. Horton az NT mini jailbreak után titkosabbá vált, és ehelyett olyan közvetítőkön keresztül elindított egy jailbreak szoftvert, mint Smokemonster shaker motor emulációs jelenet. De a helyszínen lévők egy kacsintással és egy bólintással megértik, honnan származnak ezek a népszerű, hardvernövelő programok. (A korábbi analóg konzolok zárt szerelvények voltak, tehát ez az utolsó tudott készítette őket?)

Ezért sokan természetesnek tartják, hogy az Analogue Pocket nagyszerű hardvere felszabadítja magát a játékra a ROM-fájlokból. Nyolc hosszú hónap telt el, de ma meglepetés a Spiritualized1997 FPGA magok nagyjából azok, amelyeket a Pocket tulajdonosok szerettek volna, csak a szokásostól kissé eltérő formában – külön FPGA magok, amelyek a Pocket új OpenFPGA funkcióján keresztül tölthetők be. Ettől a “jailbreak” a szokásosnál pontosabbnak tűnt. Nem firmware-csere, hanem az alternatív magok microSD-kártyáról táplálkoznak. A végeredmény ugyanaz.

aNyereség, ez csak Egy hosszabb jailbreak folyamat kezdete, amely a következő hónapokban kezdődik. Végül is a Game Boy, a Game Boy Color és a Game Boy Advance csak három a Pocketen játszani kívánt mobileszközök közül, nem is beszélve azokról, akik támogatást igényelnek a TV-alapú konzolokhoz, például a Genesishez és a SNES-hez. A Spiritualized1997 FPGA magok, mindkettő gyerekcipőben jár v1.0.0 is Hiányzik belőle a Pocket hivatalos beépített magjainak néhány funkciója, leginkább a képernyőszűrők. Ezek a fejlesztések és még továbbiak; A hiányzó szűrők láthatóan csak azért Az openFPGA API még kiforratlan.

A Spiritualized1997 GitHub profiloldala azt mutatja, hogy a fiók csak egy napos, és csak két adattárral rendelkezik.

1997, aki tegnap csatlakozott a Githubhoz, nagyon segítőkész ember.
képernyőkép: Kotaku

1997, bármi is volt, a Redditen is aktív. Egy felhasználó panaszkodott a Sega Game Gear mag hiánya miatt, ami 1997 azt válaszolta: “Hamarosan.” Ez az ember, aki szintén természetfeletti hasznosnak tűnik 80 MB archív verzió, amely 6959 cím képernyőképet tartalmaz A Game Boy, Game Boy Advance és Game Gear játékok közül nem tudod, pontosan az a különleges fájlformátum, amelyet a Pocket új „Library” funkciójától elvársz. Most már tudja, hogyan teheti széppé a könyvtárát.

“Ez klassz! Végre a Pocket felébred mély álomból” – mondta a Reddit egyik felhasználója a két új FPGA magról szóló hírre. [in] hónapok!”

– Ma hullámvasút van. Mondta egy másik. “Nagyon szépen köszönöm!”

Tehát míg az ég nem szakadt szét, és nem villogott fényreklám: “Itt a Jailbreak!” Tévedés ne essék, 2022. július 29-én az Analog Pocket végre megkapja azokat a kulcsfontosságú funkciókat, amelyekre december óta vágytak tulajdonosai. De ennek a jailbreaknek még nincs vége; Ez lassú és egyenletes, és most, hogy a pumpa készen áll, idővel több ROM-barát mag érkezik. Game Gear Először is, úgy tűnik.

Kotaku Felvettem a kapcsolatot az Analoggal, hogy észrevételt tegyek.

Az Analogue OS v1.1 kiadásáról szóló mai bejelentés végén A cég tweeteltAz Analogue nem támogatja és nem támogatja a szerzői joggal vagy más szellemi tulajdonjoggal védett anyagok jogosulatlan használatát vagy terjesztését.

Neked Ajánljuk